Били су и неки моји присутни у недељу тамо. Кажу да је било прелепо! Све ово има још већу снагу када се узме у обзир у каквом се окружењу храм налази и колико је тешко српском народу доле.
Морам реаговати на овај пост уз сво дужно поштовање према човјеку који га је написао.
Не знам због чега сте написали "у каквом окружењу се храм налази"?
Ја живим у "том окружењу" и није ми драго да неко овако нешто напише!
Морам вам рећи да је тога дана било људи свих вјероисповјести тамо, и да је било доста католика који су били да се поклоне моштима.
А што се тиче муслимана ја их знам доста који су дали паре за изградњу храма у Бару.
Причам о старим Баранима који су ту вјековима.
А ако желите и сами да се у то увјерите ја Вас позивам да будете мој гост у Бару и да вам покажем како се овдје људи поштују и како живе!
Ја сам у тај храм био више пута него доста православаца из гарада Бара који причају и размишљају овако као што сте Ви написали.
Људи који су живе ту од давнина поштују једни друге више него што се прича, ја ћу Вас повести у сваку џамију и у сваку католичку цркву у граду па ћете се и сами у то увјерити.
Не зам како Ви све то замишљате али свако ко зна старе Баране може Вам потврдити ову моју причу.
Што се тиче саме прославе и свега што је везано за то, могу рећи да је све било феноменално и одлично, читава организација је била разрађена до самих детаља! Све у свему било је одлично, један много лијеп и значајан дан за град Бар и за све праве Баране ма које вјере и нације били!