Занимљива тема Тимаре.
О старој кући мојих на Требави, распитивах се код оца који ју је упамтио, а која је расклопљена и продана ваљда 60-их година, кад су се моји пресеили у нову ближе путу. Стара кућа била је плетара, тј. грађена од дрвене грађе, која је била исплетена прућем, које је потом било замазано блатом и кречено у бело.
Имала је горњи део и магазу која је била испод.
Градио ју је мој прадеда Михаило (1877-1945) и његова прва жена, и то је била једина кућа у крају са великим прозорима, а то је тако заповедала управо она, јер се бавила такалачким занатом, и за то што је радила требало јој је доста светла у кући.
Била је покривена ћерпићем, и имала је мислим три просторије, кућу у којој је било огњиште и две собе.
Поред куће било је и осталих помоћних грађевина, типичних за сеоска домаћинства (штала, свињац, амбар ваљда...). Како немамо слику те куће, баш говорих оцу да узме и да ми нацрта скицу куће као и план тог имања, па кад једном то уради поставићу.
Кад немам ту своју, поставићу другу коју сам усликао пре 7-8 година, у неком суседном селу на Требави (искрено, не сећам се више коме?).
Сећам се да питах оца, је л' тако изгледала, он само рече да није.
Поред те, шаљем још једну, ова нам је суседска, и у ту кућу се удала млађа кћерка поменутог прадеде Михаила.
Та кућа је недавно сређена, тј. поправљена, па се горе може отићи и боравити.