ДНК порекло > Народи и њихова генетика

Албанци и Арбереши

<< < (351/374) > >>

сɣнце:
Разлика између Гег и Тоск говора и процјена временскога разлаза.

https://spw.uni-goettingen.de/projects/aig/mp4/SQI-INT-003.mp4

Be like Bill:
Na YFull tabeli pojavio se uzorak iz Libanona koji pripada J1 FT196614, kojoj pripada i većima albanskih J1 haplotipova. Po proračunu, starost TMRC je oko 2000 godina što je starost koja može dati i određeni istorijski okvir pomenutoj vezi. Pomenuti Libanonac je testiran preko Nebule što u ovom slučaju omogućuje i potragu za njegovom mitohondrijskom linijom. Po onom što mi izbacuje Google u pitanju je pripadnost jednoj od H1 grana, no zanimljivo je da je na stablu mitohondrijske DNK kod uzorka YF109833 stoji oznaka VEN [VE-A] koja bi upućivala na Venecuelu.

https://www.yfull.com/tree/J-FT196614/

Moguće je da se radi o libanonskom iseljeniku u Venecuelu. Zanimljivo je da tamo postoji dosta brojna libanonska isečlljenička zajednica sastavljena uglavnom od libanonskih hrišćana što bi moglo olakšati i potragu za zajednicom iz koje potiče većina današnjih albanskih J1 haplotipova.--- Цитат ---In religion, the majority of Lebanese-Venezuelans are Christians who belong to the Maronite Catholic Church, Roman Catholic, Eastern Orthodox and Melkite Catholic. A scant number are Muslims.
--- Крај цитата ---

https://en.wikipedia.org/wiki/Lebanese_Venezuelans

НиколаВук:

--- Цитат: сɣнце  Децембар 01, 2022, 03:32:19 поподне ---Разлика између Гег и Тоск говора и процјена временскога разлаза.

https://spw.uni-goettingen.de/projects/aig/mp4/SQI-INT-003.mp4

--- Крај цитата ---

Занимљиво. Постоји ли још оваквих предавања?

Драган Обреновић:

--- Цитат: НиколаВук  Децембар 02, 2022, 08:45:41 пре подне ---Занимљиво. Постоји ли још оваквих предавања?

--- Крај цитата ---

https://spw.uni-goettingen.de/projects/aig/

НиколаВук:

--- Цитат: Драган Обреновић  Децембар 02, 2022, 08:54:05 пре подне ---https://spw.uni-goettingen.de/projects/aig/

--- Крај цитата ---

Свака им част на концепту. Поред староалбанског, ту су и предавања о старословенском, класичном јерменском, авестанском, готском, старогрчком, хетитском, старогрчком, старолитванском, ранолатинском, тохарском и рановедском.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију