Поздрав 
Отворих ову тему због великог проблема при утрдьиваньу маог дальег порекла. Мойи су из Неменикуча општина Сопот, прадеда ми се зове Павеле, ньегов отац Йован а Йованов отац Миленко койи се доселио по коме смо и добили презиме. Проблем йе у томе што Веч 5 год. не могу да сазнам како се Миленко презивао да бих могао да тражим далье порекло. Постойе 3 верзийе одакле се доселио Миленко Црна Трава око 1860, Косово око 1850 и из Крагуйевачке Раче после првог устанка а Миленков деда йе дошао у рачу са Косова. Велики проблем ми задайе не знанье Миленковог презимена, славимо св Петку. И мжда може да помогне мойа I2a dinaric south днк подгрупа.
Миленковићу, прѣпоручуйем ви отићи до манастира Тресийе, могуће йе да они у свойих списах и књигах рођених имайу податке койи бише ви могли помоћи.
Мой отац тако бѣше нашао у другом манастиру у Шумадийи податке о роду мойе матере, такође славеће свету Петку. Напомињем да йе света Петка слава племена Бѣлопавлићъ, али се ваша И2а хаплоскупина не слаже са прѣдпоставком да су они вѣроватно Е1б1б.
Такође ве савѣтуйем да поразговарате са найстарийима становницима села Неменикућа, уколико већ нѣсте. Можда неко од њих зна нешто што ви не знате.
Село Неменикуће су Србийи дале доброга писца и првога србскога романописца, Милована Видаковића, додуше запостављенога због политичке неподобности.
Прѣпоручуйем такође да пошаљете Йерковићу податке о вашой хаплоскупини. Сваки узорак йе овдѣ добродошао.
И, на краю, веома ми се допада начин вашега писаня! Само напрѣд!