Породични надимак фамилије мог таста је ТУЛОВЦИ. Та реч ми је некако одзвањала када је чујем али се нисам нешто посебно бавио томе, али кад год чујем ту реч запитам се зашто ми је толико чудна. Питајући таста за порекло он ми је објаснио за имају маловито сећање да су у село Горње Драговље дошли из околине Мердара али да у то није сигуран и да је то предање бледо јер су они дуго у Драговљу. Опет и опет ми је одзвањало тај назив ТУЛОВЦИ. Пре неки дан почнем да тражим шта би та реч могла значити. Изведена је од речи ТУЛОВО. Претражујући на интерннету налазим на село ТУЛОВО код Лесковца, што би и било логично досељавање из тог села у Драгоље. Истражијући даље видим да име овога села постоји у централној БУГАРСКОЈ, у БЕЛОРУСИЈИ, а као ТУЛОВА постоји село у УКРАЈИНИ, локалитет ТУЛОВА ГРАНА код села Решева у БОСНИ и локалитет ТУЛОВЕ ГРЕДЕ (формација стена на планини уз обалу) и постоји село ТУЛОВИЋ такође у БОСНИ. Једино објашњење које сам нашао за назив ТИЛОВО је предање о томе како је истоименођсело код Лесковца добило име а то је: да су се људи када су дошли да се населе ту "тулили" су се јер је све било обрасло виновом лозом. Ако неко, а вероватно има, неко објашњење за ову реч и како је има на скоро целом Словенском простору било бих лепо да се напише нешто. Хвала.