Поред тога што сам блокиран, овдје ми се од стране неких приписују ставови које уопште нисам рекао или заступао, поготово не у овој дискусији. То што су неки у расправи о поријеклу становништва источне Босне покушали да наметну и расправу о хаплогрупама, довољно говори о њиховој оптерећености заступљеношћу и односом појединих хаплогрупа. На опаске и провокације везане за хаплогрупу којој припадам чак нисам ни реаговао, јер сам на то већ навикао од неких овдје. Но, поприлично ми је засметало што се овдје по питању карактера становништва источне Босне потпуно неселективно протура једнострана хрватско-бошњачка псеудоисториографија. Зато сам без намјере да икога лично увриједим, изнио своје мишљење, не због тога да бих некога овдје у то убјеђивао, већ једноставно због других људи који ово читају. То што некима то смета и нервира их није мој проблем. Замислите, ја провоцирам и уносим раздор, зато што не пјевам исту пјесму као неколицина најактивнијих овдје.
Што се тиче "Црвених Хрвата", то је била иронична опаска и односи се на то да неки који овдје подржавају теорију о католичком каректеру источне Босне, своје поријекло везују за простор данашње Црне Горе (чији поједини дијелови кроз историју јесу били католички у неким периодима), за разлику од источне Босне која то није била никад. Не могу да вјерујем да то може неко доживјети као увреду. Но, објективно разлог мог бановања овдје нису тзк. увреде, већ што се неколицини овдје не свиђају ставови које износим и који одударају од неког овдје зацртаног формата.