ДНК порекло > Народи и њихова генетика

Уопштено о Славенима

<< < (83/85) > >>

НиколаВук:

--- Цитат: Кековац  Април 04, 2023, 07:14:21 пре подне ---Одлично штиво. Занимљиво је да су пронашли прилично добро очуван моноксил (чамац направљен од једног дебла). Он је био окосница словенке флоте и на Балкану према историјским изворима чак и на мору, приликом морске опсаде Византијских градова и инвазија на острва у Егејском мору. Још један доказ да Словенима природне водене препреке нису представљале проблем за насељавање на новим територијама.  ;)

--- Крај цитата ---

Присталице "анти-мочварне" теорије о прадомовини Словена на апаратима.  :D

Милан Петровић:
Невероватно је колико се труде да Словене прикажу примитивнима. Скоро да гвожђе и коње нису видели...  ::)

Ивица Јовановић:
Овај народ је генерално веома варварски и дивљи, не само по природи, већ и по обичајима и навикама. Прљави су и немарни у својим кућама и облачењу, обично не воде рачуна о хигијени. Такође су познати по својим страшним обредима и жртвовање људи, што показује да су потпуно лишени сваког људског достојанства (Illustrirte Chronik von Preussen und Masowien). Дехуманизација противника, у људској је природи. С тиме што ова емисија није толико лоша морам признати.

ДушанВучко:

--- Цитат: Ивица Јовановић  Април 04, 2023, 02:40:06 поподне ---Овај народ је генерално веома варварски и дивљи, не само по природи, већ и по обичајима и навикама. Прљави су и немарни у својим кућама и облачењу, обично не воде рачуна о хигијени. Такође су познати по својим страшним обредима и жртвовање људи, што показује да су потпуно лишени сваког људског достојанства (Illustrirte Chronik von Preussen und Masowien). Дехуманизација противника, у људској је природи. С тиме што ова емисија није толико лоша морам признати.

--- Крај цитата ---
Германи су иначе тада били оличење чистунства и софистицираности  :D
Шалу на страну, ако би могло да се направи поређење и чему су стремили, тј. поштовали од својих божанстава, лаички бих претпоставио да су Германи били доста суровији (тако да нека њихова класификација тадашњих Словена као суровији етнос у односу на њих, у смислу горњег примера, не може да буде на месту)

Петровић Мађер:
The Painted Bird (film)

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Painted_Bird_(film)

https://yts.rs/movie/the-painted-bird-2019

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију