Ратници и страдалници > Жртве рата

Жртве Првог светског рата - списак имена

<< < (14/15) > >>

Христифор:
Ми не знамо тачан број жртава из задњих ратова 90-их, тек број жртава из другог и првог светског рата ће највероватније заувек остати мистерија. Једно је сигурно, жртве за мали народ попут српског су  колосалне и тешко надокнадиве.

Malesevic:

--- Цитат: Malesevic  Април 21, 2023, 12:20:41 поподне ---

--- Крај цитата ---

Телевизијски извештај са освећења спомен-капеле у Маутхаузену могао је да се погледа на ТВ Храм и на ТВ Млава. А овде и један сажети јутуб снимак: https://www.youtube.com/v/121Mun8gr7s

Епархија аустријско-швајцарска је објавила и једну малу монографију посвећену спомен-капели и генерално теми српског страдања у Првом св. рату. Ова књига објављена је на српском и на немачком језику, те је присутнима дељена бесплатно након освећења.

Један исечак из немачког издања може да се погледа овде: https://www.academia.edu/104079581/Freskenmalerei_der_Gedenkkapelle_der_serbischen_Neumärtyrer_in_Mauthausen_Symbolik_und_Bedeutung

Српско издање ће бити изложено на Београдском сајму књига.

dusan96:
Да ли постоји негде списак ратних заробљника у Бугарској (страдали и они који су се вратили) током Балканских и Првог светског рата?

Зрно:

--- Цитат: dusan96  Јул 07, 2023, 11:32:56 поподне ---Да ли постоји негде списак ратних заробљника у Бугарској (страдали и они који су се вратили) током Балканских и Првог светског рата?

--- Крај цитата ---

Не.

Ивица Јовановић:

--- Цитат: Христифор  Мај 18, 2023, 02:22:23 поподне ---Ми не знамо тачан број жртава из задњих ратова 90-их, тек број жртава из другог и првог светског рата ће највероватније заувек остати мистерија. Једно је сигурно, жртве за мали народ попут српског су  колосалне и тешко надокнадиве.

--- Крај цитата ---

U mom selu su svi popisani uredno u oba rata, cak i civilne zrtve. Moram da priznam da sam bio prijatno iznenadjen kada sam to video.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију