ДНК порекло > Народи и њихова генетика

Албанци и Арбереши

<< < (378/379) > >>

сɣнце:

--- Цитат: Gorance  Март 17, 2023, 04:32:35 поподне ---Ма не плаши мене прост народ, него ,,аутохтонисти". Знам школоване људе које једе црв сумње и пали се на ове. Читао сам и ја Олгу Лукић- Пјановић као клинац и одушевио се. Онда се појавио покојни Деретић и као клинац сам га провалио. Ова је била класа за њега. Знаш, жена ми је Роданка (Францускиња). Не сее :)и тебра...

--- Крај цитата ---

Тако је, Горанче, само пази да не скренемо с теме, ка црљенкап'ца с пута, вук је изио дабогда! Прост народ је најбоље што се може десити чојству, а зајебит је онај компликовани народ, јербо су они потенцијал к екстремизму.

НикПав:

--- Цитат: Gorance  Март 17, 2023, 04:32:35 поподне ---Ма не плаши мене прост народ, него ,,аутохтонисти". Знам школоване људе које једе црв сумње и пали се на ове. Читао сам и ја Олгу Лукић- Пјановић као клинац и одушевио се. Онда се појавио покојни Деретић и као клинац сам га провалио. Ова је била класа за њега. Знаш, жена ми је Роданка (Францускиња). Не сее :)и тебра...

--- Крај цитата ---

Мене неки форумски криптоаутохтонисти одавно масирају, пошто на Балкану не мош' имати неко друго порекло, ал баш ме брига.

Симеон Волос:

--- Цитат: Gorance  Март 17, 2023, 12:53:30 поподне ---Шта вас чуди? Кад сам колегама рекао да сам радио ДНК тест смејали су се. И одмах ,,Јеси татин? И шта си, Турчин? Реко Словен (што је тотално небитно). Аха, значи Словенац. Откуд то? Био неки на војној вежби у татином селу из Словеније?" Мислим, о чему причамо...

--- Крај цитата ---

Мислим да је много ефектније не помињати "ДНК тест" већ једноставно  дефинисати као "утврђивање хаплогрупе".Пошто у 99% случајева неће имати појма о чему је реч, барем ће на интернету претражити о чему је реч (ваљда? ) и лишити себе одређених заблуда  у самом старту....

Иначе ових неколико задњих постова би ваљало пребацити у одговарајућу тему.

Gorance:

--- Цитат: Симеон Волос  Март 18, 2023, 01:15:45 поподне ---Мислим да је много ефектније не помињати "ДНК тест" већ једноставно  дефинисати као "утврђивање хаплогрупе".Пошто у 99% случајева неће имати појма о чему је реч, барем ће на интернету претражити о чему је реч (ваљда? ) и лишити себе одређених заблуда  у самом старту....

Иначе ових неколико задњих постова би ваљало пребацити у одговарајућу тему.

--- Крај цитата ---
Слажем се, скренули смо с теме.

Zor:
 Македонац из Пробиштипа је поцијепао некадашњу Y32147, у даљен је око 1100-1200 г. вјероватно.
https://www.yfull.com/live/tree/R-Y125049/

Слично је једну албанску E-FGC11450 поцијепао резултат из Штипа. Штип се доводи у везу са прото-Албанцима, а Пробиштип нисам сигуран од кад датира, али је свакако близу Штипа.

Од раније има онај Бугарин Z2705* који је нестао са стабла (није платио вјероватно).

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију