Траг - корисне књиге, сајтови > Породичне фотографије

Породице Кусонић и Ракић из Бачке

<< < (2/4) > >>

Rimidalv:
Мени је исто Широка Кула прво пала на памет. Јел знате отприлике годину када су могли да дођу у Сомбор?

Sergio:

--- Цитат: Rimidalv  Јануар 11, 2017, 02:34:10 поподне ---Мени је исто Широка Кула прво пала на памет. Јел знате отприлике годину када су могли да дођу у Сомбор?

--- Крај цитата ---

По сазнањима мога оца, они су већ 1702. године били у Сомбору. Значи досељени су из Лике раније. Немамо прецизнији податак.

Amicus:

--- Цитат: Sergio  Јануар 11, 2017, 02:49:21 поподне ---По сазнањима мога оца, они су већ 1702. године били у Сомбору. Значи досељени су из Лике раније. Немамо прецизнији податак.
--- Крај цитата ---

Занимљиво, ако су дошли из Лике они би могли доћи у периоду 1686/1689. године, када су рецимо суседну Барању нове власти населиле становништвом из Карловачког и Вараждинског генералата. Друга опција би била да су у Сомбору још од турског времена. Јеси гледао пописе Душана Ј. Поповића, да нема неки старији попис од 1702. године, мада и ја колико знам - то је то. Додуше, било је неких пописа и деведесетих година XVII века, можда да се заломи нешто слично и за Сомбор?

Rimidalv:

--- Цитат: Amicus  Јануар 11, 2017, 03:28:11 поподне ---Занимљиво, ако су дошли из Лике они би могли доћи у периоду 1686/1689. године, када су рецимо суседну Барању нове власти населиле становништвом из Карловачког и Вараждинског генералата.?

--- Крај цитата ---

Јел постоји неки попис везан за ту сеобу?

Sergio:

--- Цитат: Amicus  Јануар 11, 2017, 03:28:11 поподне ---Занимљиво, ако су дошли из Лике они би могли доћи у периоду 1686/1689. године, када су рецимо суседну Барању нове власти населиле становништвом из Карловачког и Вараждинског генералата. Друга опција би била да су у Сомбору још од турског времена. Јеси гледао пописе Душана Ј. Поповића, да нема неки старији попис од 1702. године, мада и ја колико знам - то је то. Додуше, било је неких пописа и деведесетих година XVII века, можда да се заломи нешто слично и за Сомбор?

--- Крај цитата ---

Питање је колико је и та 1702. год. уствари прецизан податак. Једно је сигурно, они су већ били у Сомбору средином прве деценије осамнаестог века. Да постоји неки прецизнији писани извор о њиховом доласку, ја верујем да би га мој отац већ пронашао.
Официрска традиција међу Ракићима је трајала само у почетку. Њихови потомци су временом постали обични земљорадници, паори.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију