Порекло становништва > Хрватска - Република Српска Крајина

Плавно и Радљевац код Книна

<< < (9/9)

Бранкова:

--- Цитат: argo  Фебруар 17, 2022, 08:00:38 пре подне ---Zahvaljujem se na ispravci! :)
Slovo "r" u popisu veoma liči na "v" pa sam ga krivo identificirao. Također i slovo "s" u mletačkim popisima se, osim za slova "s" i "š", znalo koristiti i za naše slovo "č" (primjer prezime Opačić je pisano i kao Opasich) tako da nema sumnje kako se ovdje radi o prezimenu Moračić.
Što se tiče njihovih kasnijih spomena u Plavnu, imamo zabilježenu jednu 6-članu porodicu Morača na anagrafu iz 1811. u kojem su navedeni Petar i Manda sa njihovo četvero djece.

--- Крај цитата ---

Хвала Вама argo, о овом презимену нема много информација, тако да је свака драгоцена  :) 
Код жене уписане у матичне књиге за Плавно, наведени су њени родитељи, Петар и Марта , па је могуће да се ради о породици из 1811., коју спомињете.

Милан Петровић:
ISTORIJA KOTARSKIH USKOKA 1684—1749 SVESKA II

https://drive.google.com/file/d/1BbEZgipOMCMbjt1R5_dKPtJkREQmKcIB/view?usp=sharing

Бранкова:
Пише се о насељавању Плавна од Бјелаја и Санице , али нисам видела да се помиње досељавање из Унца после Малог рата 1718..

05.04.1715., генерални провидур Ангело Емо, именовао је у Плавну 5 харамбаша из Унца ("da Unaz"), који су довели породице из ове области :
Милован Ђумић ( 25 породица ) , Милан Груборовић  ( 25 ) , Божо Грабовац ( 25 ), Божо Котур  ( 25 ) и Симо Савић ( 24 ) .

Занима ме да ли би требали да постоје пописи и досељених породица уз харамбаше/кнезове у неко место или то није била обавеза ? За нека места видим да су и породице пописане.

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију