Траже се > Рођаци

Рођаци_Стевановић

(1/3) > >>

lebane:
Има ли неког од Стевановића из Пећи или неког другог,који нешто зна о неком свештенику који се презивао Стевановић.Тај поп је имао сина који је радио у Војном одсеку у Призрену коме је наводно оставио записано порекло.Молио бих све оне који нешто знају о Стевановићима да се јаве.

Аксић:

--- Цитат: Лебане  Август 14, 2013, 05:29:18 поподне ---Има ли неког од Стевановића из Пећи или неког другог,који нешто зна о неком свештенику који се презивао Стевановић.Тај поп је имао сина који је радио у Војном одсеку у Призрену коме је наводно оставио записано порекло.Молио бих све оне који нешто знају о Стевановићима да се јаве.

--- Крај цитата ---

Како Вам се звао предак који се доселио у Лебане?

lebane:
Мој прадеда се звао Андра (1870-1930),дошао са братом Алексом(1868-1929) и сестром Персом(умрла као дете),наша крсна слава је Свети Алимпије Столпник.Не знам како се звао њихов отац-мој чукундеда.На споменику Алексе стоји да се он презива СтеФановић?Које је презиме исправније написано не могу да знам док не пронађем порекло.Хвала Вам што сте показали интересовање за мој проблем. Бранислав.
П.С. Данас сам у матичним књигама нашао име мог чукундеде ,звао се Тома Стевановић  и он је са синовима доселио из Пећи у Лебане око1886.године(ово је непроверен податак). :)

Мирослав Младеновић:
Занимљива крсна слава Свети Алимпије ("посна" Свети Ђорђе) је слава у многим селим и у власотиначком крају.
Овде ћу само дати одговор земљаку из Лебана, да сам пре неки дан  разговарао са познаником Душком Стевановићем(родом из села Гуњетина, општина Власотинце; призетио се у род Младеновић у село Црна Бара)-који слави према њему исту  крсну славу Св. Алимпије као Стевановићи у Лебане..
 
Душко Стевановић (је старијо од 65. година и живи у Власотинце  на потесу "Црнобарски потес".  Иначе његов род из села Гуњетине је насељен из село Дејан.

Конкретан родослов о селу Црна Бара (општина Власотинце) поседује у рукопису Новица Тричковић из с. Црна Бара, сада директор Народног музеја у Власоитинцу.

Иначе Новица Тричковић поседује РОДОСЛОВЕ свих родова у с. Црна Бара и живи у Власотинце у истом насељу са Душком Стевановићем, који је највероватније истог рода са Стевановићем  из Лебана-који овде пише потиче са Космета (Пећи), насељени у место Лебане код Лесковца.
Мирослав Б Младеновић Мирац

lebane:
Покушаћу да контактирам са власотинчанима,мада сам у уверењу да су моји преци дошли у Лебане у периоду од 1888-1906 године ,приликом досељавања у Топлицу и Јабланицу срба из Црне Горе и Херцеговине.У сваком случају хвала Вам на овим информацијама.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију