Траже се > Рођаци

Рођаци Лазе Пејановића из Црне Горе, траже се

<< < (4/4)

Златан:
Са извесним Драганом Пејановићем имам поклапање на ФТДНА. Процена заједничкој претка после 10. генерације је преко 97%. А он је потомак Лазе Пејановића, рођеног 1858. године. Тако да је реч овде о истом.

Тако да ми је ова тема такође веома интересантна.
И ја сам неки рођак, с тога: јављам се :-)

Пеја:

--- Цитат: Пеја  Новембар 15, 2018, 01:40:40 поподне ---"Абрамовићи из с. Предиш у Бјелицама, Пејов Спасоје са братом, слава Св. Петка и прислава Св. Јован, настанили су се у с. Меча у Дабру код Стоца и прихватили презиме Пејановић. Из Дабра Спасоје отишао у с. Залужје код Невесиња 1836, а Спасојев брат остао у Мечи и од њега су Пејановићи у Мостару - дошао отац или дјед попа Петра. … (У првој половини XVIII вијека највише се братственика Абрамовића из племена Бјелице који славе Св. Петку издвојило из групе која је славила Св. Јована)", пише Обрад Самарџић (Поријекло... , стр. 289, 290, 294)

Млађи син јереја Петра, Душко - живи у Мостару, каже да је у Мостар дошао Петров дјед.

На основу наведеног, а имајући у виду вријеме доласка у Мостар, не може се искључити могућност да Лазо потиче из с. Предиш, братство Абрамовићи, племе Бјелице.


Док, сазнање на основу генетских истраживања (блискост са Божовићем) нас упућује да су Лазини братственици Милићи.


   

--- Крај цитата ---
Генетичка потврда предања Божовића да су они уствари Милићи из Ресне била би доказ да је Лазо (или неко од његових предака припадао братству Милићи и да му је стара слава била Јовандан, а прислава В.Госпојина. Исти закључак би се могао извести ако би се генетички потврдило (једно од два мишљења , по предању) да су сва четири бјеличка братства стариним Милићи   

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију