1. Хоћеш да кажеш да људи имају осећај којој хг припадају? 
2. Значи ови са Е и Ј не морају да се тестирају, довољан критеријум је да их не занима и то је онда Е или Ј? 
3. Значи да су лабораторије бескорисне. Само се појави неко талентован, и насумично ме погледа, и каже: Ево га, затуцани Крајишник, И2 сто посто 

1. Да хоћу, то бих и рекао, где сам то рекао?
2/3...изврћеш речи без икаквог смисла, а И2 се може, поготово север, са тачношћу од 120% погодити, они су се најмање мешали, и дошли а и остали готово непромењени, и чак овде на Балкану се многи нису мешали ни са ким до пре 100ак година.
Док Е/Ј/Г су друга прича, они су дуго овде, и неке можеш, а неке не погодити.
1. Ако би то било тачно, трошење пара на ДНК анализе не би уопште било потребно, зато што би свако знао којој ХГ припада.
2. Друго, како ти то можеш кад неког видиш на улици знати којој ХГ припада?
3. Ако си мислиш да су носиоци R1a, R1b, I2a или I1 светлије пигментације од носилаца E-V13, J2b, J1 или J2a, онда се вараш зато што се изглед не наслеђује само по мушкој линији, ја знам неке плавушане E-V13 и J2b, а знам и носиоце R1a, I1 и I2a који су изразито тамни.
4. Разне популације (хаплогрупе) су се још давно аутосомално измешале на Балкану.
1. Не може знати свако, а и праве анализе немају везе са "зверањем по улици"
2. За неке не, за неке да, рецимо И2дин-север, можеш одмах, а и2дин--Југ некад оће да личи на Ј2.
3. И не мислим и не разумем откуд ти то? То тек нема везе, али постоје телесни знаци, поготово на лобањи, који остају невезано за боју косе и коже.
4. Разне јесу, али И1/И2/Р1а нису, они су свежи овде. Зато се многи лако и препознају.