ДНК порекло > Организоване акције тестирања

Српски ДНК дан 2015

(1/111) > >>

Јовица Кртинић:
Обавештавамо све да ће 14. септембра 2015. бити обележено три године од оснивања Српског ДНК пројекта, у чију част установљавамо Српски ДНК дан. Само 14. септембра биће могуће да се оствари велики попуст и да се тестирате за свега 5.500 динара.
Молимо да се што пре јавите како би испунили квоту од минимум 10 људи. Досад имамо најаву да ће се тестирати њих пет.
Више о овој акцији прочитајте на:
http://www.poreklo.rs/2015/09/01/na-srpski-dnk-dan-14-septembra-dobijate-veliki-popust-na-dnk-testiranje-umesto-13-000-dinara-platite-svega-5-500-dinara/

Amicus:
Браво за Порекло и људе из Лабораторије који су изашли у сусрет.

Ово је заиста одлична прилика да се тестирају они који то одавно планирају.

А лепо је и што је установљен Српски ДНК дан.

rajo:
Сигуран да сам раније на сајту ДНК центра био прочитао да се као узорак не мора донети букални брис, већ да могу на пример и неколико ноктију. Сада ту информацију не налазим на сајту. Да ли ће моћи на Српски ДНК дан да се ипак предају узорци у другом облику осим букалног?

Јовица Кртинић:
Предвиђено је да се тестирање искључиво ради на основу узорка узетог букалним брисом унутрашње стране образа. Није ми познато да је икад на сајту објављена ифнормација да се предају друге врсте узорака. Наравно, могуће је извући ДНК на разне начине, али у овом случају метод тестирања подразумева букални брис.
Иначе, дефинитивно ћемо имати преко 10 тестираних, чиме је задовољен први услов да ДНК центар уопште прихвати нашу акцију. Друга важна ствар је да ће тестирање бити могуће само у Београду 14. септембра од 9.00 до 19.00 у седишту ДНК центра за генетику у Светозара Ћоровића 10. Сви остали, који нису у могућности да тог дана дођу на тестирање у Београд, моћи ће послати поштом узорке, а уважиће се све пошиљке које пристигну у периоду од 14. до 18. септембра, на напред поменуту адресу лабораторије.
Сви који су се досад пријавили за тестирање биће благовремено обавештени путем имејла или овде о свим детаљима акције. Очекујемо заиста велики одзив. Још једном хвала Радонићу који је покренуо ову иницитиву. 

rajo:
Нађох, на овом линку се помињу и други начини узимања узорка. То је у секцији утврђивање очинства, можда је примењиво само у те сврхе.
http://www.dnk.rs/Drugi-uzorci

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију