ДНК порекло > Организоване акције тестирања

Генетичко-генеалошко истраживање порекла становништва Семберије (2022)

<< < (2/64) > >>

НиколаВук:

--- Цитат: VeliborLazic13  Септембар 09, 2022, 10:52:43 поподне ---Има ли новости што се тиче Ђокића и Максимовића? :-)

--- Крај цитата ---

Још увек не.  :)

ВелиборЛазић13:
За оне који буду пратили ову тему, напоменићу само да смо у мају ове године имали већ четворицу тестираних Сембераца у оквиру свјетског ДНК мјесеца 2022. У наставку су подаци о њима са редним бројевима из изворних спискова тестираних у тој акцији, а више података може се пронаћи на теми "Светски ДНК месец 2022".

16. Лазић, Јовањдан, Батковић, Бијељина
68. Благојевић, Јовањдан, Батковић, Бијељина
69. Мандић, Никољдан, Главичорак, Бијељина
70. Јовић, Стевањдан, Батковић, Бијељина

Exiled:

--- Цитат: VeliborLazic13  Септембар 09, 2022, 08:42:25 поподне ---Акција је дјело нас пар ентузијаста и може се рећи да је у повоју, али и да је простор за рад огроман, јер је до ове године било мање од 50 тестираних са подручја Семберије и Мајевице. Ако се Никола слаже можемо ради лакшег праћења резултата поставити и списак до сада тестираних, а припремам нову групу кандидата, па ћемо ту свакако ићи са списком чим узорци буду предати.

--- Крај цитата ---
Свака част. Дио моје гране је завршио у тој регији па се надам да ће испливати још неко из овог подухвата. Уколико до тога дође надам се да ћемо сарађивати у погледу њиховог даљег профилилисања.

ВелиборЛазић13:

--- Цитат: Exiled  Септембар 10, 2022, 12:03:35 поподне ---Свака част. Дио моје гране је завршио у тој регији па се надам да ће испливати још неко из овог подухвата. Уколико до тога дође надам се да ћемо сарађивати у погледу њиховог даљег профилилисања.

--- Крај цитата ---

Ако хоћете пишите више података о Вашима (овдје или у пп, како Вам одговара), па да мало претражим и писане изворе, а и да можемо ускладити напоре у погледу даљег тестирања.

ВелиборЛазић13:
Прикупљено је још пет узорака, можда до краја дана буде још 1-2, па бих то сутра све предао Пореклу. Биће за викенд још најмање два узорка, па је вјероватно реалан сценарио да то иде на Биолошки факултет тек наредне седмице када све буде прикупљено. Уколико је неко, од људи који прате ову тему, кандидат за тестирање, или познаје некога ко јесте, слободно ми се јавите.

Што се тиче листе тестираних, колико сам видио пракса је била (у другим акцијама) да се објављује тек након што узорци буду предати БФ-у, па ћемо са тим сачекати, рећи ћу само да има људи из Батковића, Велике Обарске, Међаша, Остојићева и Дворова, тако да лагано ширимо круг, али остајемо углавном у сјеверној Семберији. И овим путем позивам заинтересоване поријеклом из Семберије и са Мајевице да се јаве.

Питање за Николу - има ли неких новости за Ђокића и Максимовића? Уколико се буде морало поновити, да покушам и то некако уклопити наредне седмице (ако финансијер буде поново заинтересован :-) ).

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију