ДНК порекло > Српски ДНК пројекат

Крајишки ДНК пројекат | Krajina Serbs DNA project

<< < (2/5) > >>

Демића страна:
Наравно, ако било ко имам каквих примједби и предлога, слободно се јавите.

Овај пројекат не треба схватати као некакву конкуренцију Српском ДНК пројекту, већ као његову допуну. Сви резултати биће објављивани овдје и биће уношени у табелу Српског ДНК пројекта (наравно, ако тестирани немају ништа против). Први нови резултат је управо резултат Ђиласа из Очигрија код Дрвара.

У наредном периоду покушаћемо наговорити што више људи који су радили FF тестове да одраде и Y-DNA тестове (тако смо добили резултат Ђиласа).

Jelic:
Све честитке на пројекту!

Поготово је одлично ово што си споменуо Петре, да се наговарају људи који су радили ФФ тј. аутосомално тестирање на СТР тестирање.

Тимар:

--- Цитат: Демића страна  Фебруар 09, 2018, 11:53:38 пре подне ---На иницијативу нашег Уроша Узелца покренут је Крајишки ДНК пројекат (Krajina Serbs DNA project) преко компаније FTDNA из Хјустона. Поред Уроша Узелца, за сада смо у вођству пројекта још Небојша Новаковић и ја (Петар Демић).

Циљ пројекта је окупљање и повезивање људи који су поријеклом од крајишких Срба, прије свега оних са енглеског говорног подручја. Познато је да је велики број људи из крајишких области у више таласа, посебно почетком XX вијека, одлазио прије свега у Канаду и у САД у потрази за бољим животом (економска емиграција). Највећи дио њихових потомака данас не говори српски језик, али је очигледна жеља тих људи да сазнају нешто више о свом поријеклу. Исто тако, познато је да је велики број наших људи под политичким притисцима након Другог свјетског рата емигрирао прије свега у Велику Британију, Канаду и у САД (политичка и ратна емиграција). Наравно, ту су и људи родом из крајишких области који су након Југословенских ратова завршили на овај или онај начин у земљама енглеског говорног подручја (економска и ратна емиграција).

Пројекат: https://www.familytreedna.com/groups/krajina-serbs/about
Фејсбук група пројекта: https://www.facebook.com/groups/2051393261772575/

--- Крај цитата ---
Свако добро вам желим.
Можда није на одмет да ова страница буде и на срб(п)ском језику.

Sergius:

--- Цитат: Лука  Фебруар 09, 2018, 12:47:22 поподне ---Поготово је одлично ово што си споменуо Петре, да се наговарају људи који су радили ФФ тј. аутосомално тестирање на СТР тестирање.

--- Крај цитата ---

Да будемо прецизнији, оне који су мушкарци :-)

Jelic:

--- Цитат: Sergius  Фебруар 09, 2018, 01:01:01 поподне ---Да будемо прецизнији, оне који су мушкарци :-)

--- Крај цитата ---

 :)

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију