ДНК порекло > Српски ДНК пројекат

Крајишки ДНК пројекат | Krajina Serbs DNA project

<< < (4/5) > >>

Jelic:

--- Цитат: Небојша  Фебруар 09, 2018, 02:07:02 поподне ---Као што рекоше, ово је добро из више разлога. Можемо људе који имају ФФ тест упутити на Y-ДНК тестирање, наћи нове Крајишнике у ДНК поклапањима тестираних, затим радити дубинске анализе у договору са тестираним Крајишницима, итд., итд.

Заслуге најпре иду нашем Узију, који је покретач свега, а сви заједно ћемо се трудити да то изгледа добро до краја. Под сви, подразумевам и људе одавде, који имају велику знање у области генетике и етнологије.

Као што видесмо, овај пројекат нам је већ донео једног новог тестираног (Ђилас), а приступио нам је још један члан. У питању је Зирић из Босанске Крајине. Зирићи су муслимани из Бихаћа, али су пореклом са Кордуна. Верујем да не би имао ништа против да се нађе и у табели нашег ДНК пројекта, али најбоље да он сам то потврди (уколико прати дискусију).

Ово је његов резултат:

Зирић, Бихаћ, БиХ (раније Кордун, Дрежник), хаплогрупа I2-PH908

--- Крај цитата ---

Зирића сам већ питао у вези тога да се нађе у нашој табели, и пристао је. Генетски се уклапа у онај PH908 род са 14 на 393 коме је изгледа матица на подручју источне Херцеговине (разгранат род Милићевића припада овом роду) тако да би се рекло да јесте српског порекла по директној мушкој линији предака.

Небојша:
У пројекту већ имамо преко 20 тестираних. Ту су I2-PH908, I1-M253, J2a, J2b, J1, G2a, N2-P189.2, али фали R1a, па стога позивам све припаднике ове хаплогрупе (из Крајине), који су на ФТДНА, да приступе пројекту.

Пре свега оне који прате форум, Јарића и карпатско-далматинску екипу. :)

Босанац:

--- Цитат: Небојша  Фебруар 09, 2018, 02:07:02 поподне ---Као што рекоше, ово је добро из више разлога. Можемо људе који имају ФФ тест упутити на Y-ДНК тестирање, наћи нове Крајишнике у ДНК поклапањима тестираних, затим радити дубинске анализе у договору са тестираним Крајишницима, итд., итд.

Заслуге најпре иду нашем Узију, који је покретач свега, а сви заједно ћемо се трудити да то изгледа добро до краја. Под сви, подразумевам и људе одавде, који имају велику знање у области генетике и етнологије.

Као што видесмо, овај пројекат нам је већ донео једног новог тестираног (Ђилас), а приступио нам је још један члан. У питању је Зирић из Босанске Крајине. Зирићи су муслимани из Бихаћа, али су пореклом са Кордуна. Верујем да не би имао ништа против да се нађе и у табели нашег ДНК пројекта, али најбоље да он сам то потврди (уколико прати дискусију).

Ово је његов резултат:

Зирић, Бихаћ, БиХ (раније Кордун, Дрежник), хаплогрупа I2-PH908

--- Крај цитата ---

Прије свега да поздравим (Ја сам тај Зирић)

Ми Зирићи смо провјерили у Карловачкој архиви гдје су нам рекли да Зирићи долазе на Кордун у 15 стољећу из Црне Горе (значи то је ту Херцеговина, Далмација)

Искрено ми је драго да сам (I2-PH908) јер су потврђени наовди Карловачког Архива

Лијеп поздрав.

Демића страна:

--- Цитат: Тимар  Фебруар 09, 2018, 12:49:41 поподне ---Свако добро вам желим.
Можда није на одмет да ова страница буде и на срб(п)ском језику.

--- Крај цитата ---

Хвала, роде. :)
Биће двојезично, на српском и на енглеском језику.

aleksandar I:

--- Цитат: Босанац  Фебруар 09, 2018, 02:50:02 поподне ---Прије свега да поздравим (Ја сам тај Зирић)
Лијеп поздрав.

--- Крај цитата ---

Ето г. Зирићу данас се појавиште на мом налогу!

Такође, поздрав!

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију