ДНК порекло > Српски ДНК пројекат

Српски ДНК Пројекат - разно

<< < (14/14)

Небојша:

--- Цитат: Klaus Fuks  Април 07, 2018, 07:18:44 пре подне --- Nije se ni na srpskom DNK projektu imuno na autohtonizam, samo što se autohtonost Srba pomerila nekoliko milenijuma kasnije sa prostora Lepenskog vira na područje Crne Gore, i od Vinčanske kulture na crnogorska plemena. Ko god istražuje poreklo je u zamci da neki trenutak mora proglasti za nultu tačku od koje počinje njegovo postojanje, a koji će to trenutak biti nije nikakva objektivna činjenica, već skup vlastitih uverenja i društveno-političkih i kulturnih obrazaca u kojima je neko formiran.

--- Крај цитата ---

Немој ни да покушаваш своје "аутохтонистичке" теорије да одбраниш тако што ћеш оптужити Порекло да своди читаву причу на Црну Гору. И ти родови који су досељени са тог подручја имају неку старију матицу и о томе се нашироко пише, само што ти то не можеш да видиш пошто си остао зацементиран код Црне Горе. Да ли због властитих комплекса, да ли због нечег другог, не бих улазио у то.

Још једном ти скрећем пажњу да не провоцираш на овај начин. Мада си већ добио довољно опомена и питам се зашто и даље редовно "тролујеш" на форуму. Имаш заиста пуно других сајтова где можеш радити сличне ствари, овде нам такве проповеди не требају.

Златан:
Из радозналости питам, из тренутног броја тестираних - колико је тестираних београдском днк центру, а колико код иностраних фирми? Зна ли неко приближно неке цифре?

Platin:
До сада је било могуће да се код нас уради највише тест од 23 маркера и ништа више (колико знам увек је тако рађено). Остале "веће верзије" маркера нису рађене код нас, као ни друге врсте тестова (снп, аутосомални). По томе, врло је лако израчунати.
Ипак, постоји шанса да будемо боље опремљени. Видећемо.

Ojler:

--- Цитат: Platin  Април 27, 2018, 09:04:45 пре подне ---До сада је било могуће да се код нас уради највише тест од 23 маркера и ништа више (колико знам увек је тако рађено). Остале "веће верзије" маркера нису рађене код нас, као ни друге врсте тестова (снп, аутосомални). По томе, врло је лако израчунати.
Ипак, постоји шанса да будемо боље опремљени. Видећемо.

--- Крај цитата ---

Ако сам добро закључио, "београдских" 23 не упада у потпуности у YSEQ-ових и FTDN-ових 37. Тестирани код YSEQ на 37 маркера морају додатно радити пет маркера из београдског пакета уколико желе да буду упоредиви на сва 23 маркера са тестиранима у БГ. Ово је баш лоше...

Platin:
Колико знам, маркери као такви имају стандардне ознаке, мада постоји пар њих који имају вишеструке вредности.

Безвезе је ако се неки маркери разликују (нисам упоређивао у табели), али... што више, то боље. Код странаца је могуће наручити сваку комбинацију, не знам за цене.

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију