ДНК порекло > Организоване акције тестирања

Бесплатно ДНК тестирање 30 Горанаца

(1/2) > >>

Јовица Кртинић:
Друштво српских родословаца „Порекло“  позива заинтересоване Горанце да се пријаве за  ДНК тестирање које наше удружење спроводи у оквиру истраживања генетичког порекла становништва Косова и Метохије.

Испитује се прапорекло становништва по мушкој линији, тј. по Y-ДНК хромозому, што значи да су истраживањем обухваћени искључиво мушкарци, укупно 30 кандидата.

Молимо све заинтересоване да нам се јаве на следеће имејл адресе:

[email protected]
[email protected]

Потребно је да овај подухват завршимо најкасније до краја 2017. па позивамо све заинтересоване да се чим пре јаве на наведене адресе, после чега ће добити детаљне инструкције у вези тестирања.

У обзир долазе они који данас живе на територији Косова и Метохије, као и одсељени у првој генерацији (да им је отац, носилац једног од наведених презимена рођен на Косову и Метохији).

Тестирање је бесплатно (редовна цена је 13.000 динара), а резултати ће бити кориштени у научне сврхе.

Пожурите, пријавите се!

Никола Стојановић:
Ја сам довео Ахметија, а Ахмети Рушитија. Планира се и Мифтари. Има ли још помака?

Бакс:
Не познајем лично ниједног Горанца, али сам проследио овај позив Фејсбук групи "Горанци верни Србији / Горанци верне Србији". Видим да су објавили на својој страници, па се надам да ће бити неких пријава.

Sergio:
Управо преко мејла пријавих мог пријатеља. Он је Горанац пореклом из општине Драгаш на Косову. Његова фамилија већ пар деценија живи у Сомбору. Презиме: Гарипи. Пренео сам му информације о овом тестирању. Веома је заинтересован. Брис ће дати његов стари отац који је рођен на Косову. 

Милош:

--- Цитат: Sergio  Новембар 20, 2017, 07:43:52 поподне ---Управо преко мејла пријавих мог пријатеља. Он је Горанац пореклом из општине Драгаш на Косову. Његова фамилија већ пар деценија живи у Сомбору. Презиме: Гарипи. Пренео сам му информације о овом тестирању. Веома је заинтересован. Брис ће дати његов стари отац који је рођен на Косову.

--- Крај цитата ---

Дaклe тpeнутнo пpиjaвљeни:

Зуpaпи, Paпчa
Axмeти, Љубoвиштe
Гapипи, Љубoвиштe
Pушити, ?
Maкcути, Вpaништe
Xoџa, Бpoд
Paмa, Г. Љубињe (Topбeш)

Кao штo видимo, пpиjaвиo ce и Paмa из Љубиштa у Cpeдaчкoj жупи. Дeклapишe ce кao Topбeш. Бићe зaнимљивo jep имaмo дocтa тecтиpaниx из ceлa Cpeдaчкe жупe.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију