ДНК порекло > Српски ДНК пројекат

Помоћ у прибављању ДНК узорака

(1/5) > >>

Ojler:
Отварам ову тему са идејом да буде место где би смо могли слати захтеве за помоћ у прибављању узорака за ДНК тестирање. Ја сам рецимо спреман да платим тестирање за одређене родове који ме занимају али не познајем никог из тих фамилија. Верујем да има и других који имају сличан проблем. Са друге стране, можда неко од чланова Порекла познаје баш неког од људи за које бих ја платио тестирање и може да их убеди да дају брис. Хајде да пробамо да једни другима у томе помогнемо.

Jelic:
Одличан предлог, и ја сам се налазио у сличним ситуацијама раније.

Ojler:
И одмах да поставим захтев:
Тестирао бих Кнежиће из околине Опузена (села Кремена, Михаљ, Сливно) који славе Јовањдан. Може ли неко помоћи у проналажењу и убеђивању "донора"?

Ojler:

--- Цитат: Лука  Септембар 10, 2017, 02:51:20 поподне ---Одличан предлог, и ја сам се налазио у сличним ситуацијама раније.

--- Крај цитата ---

Није толики проблем ни пронаћи потенцијалног донора, али убедити га да да брис је нешто сасвим друго. Ја сам проналазио људе и успостављао са њима контакт, али једна ствар је кад вам нешто препоручи пријатељ у кога имате поверења, а сасвим друга кад потпуни странац преко Фејсбука од вас тражи да вам чачка некаквим штапићем по устима.

Sergio:

--- Цитат: Velibor  Септембар 10, 2017, 02:58:44 поподне ---Није толики проблем ни пронаћи потенцијалног донора, али убедити га да да брис је нешто сасвим друго. Ја сам проналазио људе и успостављао са њима контакт, али једна ствар је кад вам нешто препоручи пријатељ у кога имате поверења, а сасвим друга кад потпуни странац преко Фејсбука од вас тражи да вам чачка некаквим штапићем по устима.

--- Крај цитата ---

У таквим случајевима људима треба предочити предности тестирања и обавезно кроз текст навести сајтове са основним информацијама (нпр. Српски ДНК Пројекат, овај форум, разни ФТДНА пројекти са табелама...). Мада увек ће бити неповерљивих људи чак и кад су трошкови покривени од стране спонзора. ДНК тестирање је и даље баук у главама неких људи. Ја то донекле разумем.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију