ДНК порекло > Српски ДНК пројекат

Резултати без маркера у табели ДНК пројекта

(1/2) > >>

Небојша:
Резултати без маркера у табели ДНК пројекта, да, или не?

Покрећем ово питање зато што се резултати без маркера јављају у све већем броју и једноставно се намеће потреба да буду негде груписани.

Постоји она табела где убацујемо резултате са 23andMe, YSEQ-a, Geno 2.0 и сл., али много би прегледаније било ако би се налазили у днк пројекту, уз своје днк рођаке. Евентуално да се отвори посебна колона/род за њих.

Наравно, то би требало све добро анализирати, ко би тачно могао ту да се нађе, каква је веродостојност података и сл. Уосталом, слично као и са тестиранима које поседују маркере, само што овде тог дела са бројкама не би било.

Не знам како други гледају на ово, вероватно технички није неизводљиво, али се поставља питање да ли има воље и жеље за тако нечим. Уколико не дође до тога, ја ћу свакако и даље бележити те резултате у посбену табелу.

Иван Вукићевић:
Резултати које си прикупио су врло корисни и свакако треба да буду на сајту пројекта, само мислим да је због прегледности боље да буду у засебној табели.

Небојша:

--- Цитат: Иван Вукићевић  Јул 14, 2017, 05:26:36 поподне ---Резултати које си прикупио су врло корисни и свакако треба да буду на сајту пројекта, само мислим да је због прегледности боље да буду у засебној табели.

--- Крај цитата ---

Да, то би било добро. Треба видети да ли постоји могућност да се направи нешто слично. Колико сам упућен, још увек се ради на унапређењу постојеће табеле, тако да не верујем да би то дошло на ред ускоро. :)

Uzi:
Свака част Небојша. Ово је тема о којој сигурно треба поразговарати. Постоји могучност да ће се све више људи тестирати на СНП маркерима а све мање на СТР маркерима, илити ће се тестирати само на специфичким СТР маркерима, да потврде припадност некој од родова/подграна.

Табелу са тим резултатима засигурно треба имати, илити индивидуално или у домени Порекла.Nebo:

--- Цитат: Небојша  Јул 14, 2017, 04:03:59 поподне ---Резултати без маркера у табели ДНК пројекта, да, или не?

--- Крај цитата ---

Моје је мишљење да их треба уврстити у табелу. И сама хаплогрупа без маркера је битан податак. Не за упоређивање с осталима, али, свакако, неки оријентир у истраживању порекла.
Технички, - да ли у табелу СДП или у посебну табелу, то препуштам уредништву СДП. У сваком случају, негде треба да буду евидентирани.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију