ДНК порекло > Српски ДНК пројекат

Влашка племена у Херцеговини

<< < (28/28)

Pavo:

--- Цитат: Wolf Sagash  Септембар 07, 2017, 08:26:46 поподне --- Није се ни могло поштовати, то је нека будалаштина. Па уопште не би могао наћи жену која је изван тога круга од 15 генерација.

--- Крај цитата ---

Vjerojatno je postojalo nešto kao kod Albanaca gdje se unutar muške linije ne uzima.  S obzirom da je 15 generacija nekih 400 godina, sumnjam da bi se i to moglo pratiti tako daleko. 

Be like Bill:

--- Цитат: aleksandar I  Септембар 07, 2017, 08:14:44 поподне ---
То је само привид. Очигледно је да у поменутој фусноти не пише Цоберко него Доберко. Друга квака се изгубила услед квалитета снимка. Уосталом смисао текста је веома јасан; вратиће 5 перпера уколико неко докаже да није његова тј. Доберкова.

--- Крај цитата ---

He he, hvala. Šta je oštro oko ;)

Милош:

--- Цитат: radon  Септембар 07, 2017, 09:30:16 поподне ---He he, hvala. Šta je oštro oko ;)

--- Крај цитата ---

Ниje caмo дoбpo oкo, вeћ дoбap иcтopичap...

Ojler:

--- Цитат: Pavo  Септембар 07, 2017, 08:42:09 поподне ---Vjerojatno je postojalo nešto kao kod Albanaca gdje se unutar muške linije ne uzima.  S obzirom da je 15 generacija nekih 400 godina, sumnjam da bi se i to moglo pratiti tako daleko.

--- Крај цитата ---
Све и да су могли пратити, немогуће је било испоштовати то правило. Ако претпоставимо да је свако у просеку остављао по троје деце (а вероватно их је било и више), кроз 15 генерација то су милиони. Као што Волф каже, не би било ко са ким да се жени и удаје.

Pavo:

--- Цитат: Velibor  Септембар 07, 2017, 09:38:49 поподне ---Све и да су могли пратити, немогуће је било испоштовати то правило. Ако претпоставимо да је свако у просеку остављао по троје деце (а вероватно их је било и више), кроз 15 генерација то су милиони. Као што Волф каже, не би било ко са ким да се жени и удаје.

--- Крај цитата ---

Sve to stoji, samo ja govorim o specifičnoj egzogamiji.  Kod Albanaca se nekad nije uzimalo unutar istog fisa.  Naravno, fiska pripadnost se računa po ocu pa nije važno koje zajedničke pretke imaš po linijama osim izričito muške.  Mene ne bi čudilo da se u ovoj priči nisu uzimali unutar istog katuna. 

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију