ДНК порекло > Организоване акције тестирања

Светски ДНК дан 2016

(1/105) > >>

Јовица Кртинић:
Поштовани пријатељи,
на јучерашњем састанку Друштва српских родословаца "Порекло" предложено је да организујемо тестирање на Светски ДНК дан 25. априла 2016. Као и приликом тестирања за Српски ДНК дан (14. септембра 2015), цена тестирања би била 5.500 динара уз плаћање годишње чланарине за Порекло са 50 одсто попуста (1.000 уместо 2.000 динара). Дакле, укупно 6.500 динара би било тестирање на овај дан.
Потребно је да се јави најмање десет сигурних за тестирање, па да се онда обратимо ДНК центру за генетику и дефинитивно договоримо ову акцију.
Пријаве могу да се шаљу на [email protected] са назнаком: Пријава за тестирање за Светски ДНК дан.

НАПОМЕНА: Постојећи чланови Друштва са плаћеном (пуном) чланарином за 2016. годину, могу да предложе једног кандидата за тестирање по цени од 5.500 динара. Чланови Друштва који су платили чланарину за 2015. и 2016. годину могу да предложе два кандидата за тестирање такође по цени од по 5.500 динара (дакле, укупно 11.000 динара).

Селаковић:
Лепа акција! Да ли постоји начин да у београдској лабораторији тестирам узорак рођака који су стари/заузети и нису у могућности да долазе у Београд? На пример тако што бих ја узео узорак па донео? Да ли је то уопште легално?

Korisnik77:
Poz. Kako bi se moglo izvesti tesriranje covjeka u Nisu? Covjek ne bi da dolazi uBg a uplatu bi izveo racunom.

Јовица Кртинић:

--- Цитат: Селаковић  Март 10, 2016, 09:58:16 пре подне ---Лепа акција! Да ли постоји начин да у београдској лабораторији тестирам узорак рођака који су стари/заузети и нису у могућности да долазе у Београд? На пример тако што бих ја узео узорак па донео? Да ли је то уопште легално?

--- Крај цитата ---

Наравно. Важно је само да се узорак узме ваљано.

Јовица Кртинић:

--- Цитат: Korisnik77  Март 10, 2016, 10:13:22 пре подне ---Poz. Kako bi se moglo izvesti tesriranje covjeka u Nisu? Covjek ne bi da dolazi uBg a uplatu bi izveo racunom.

--- Крај цитата ---
За све који нису у могућности да се тестирају у Београду, као и приликом акције за Српски ДНК дан, остављена је могућност да пошаљу брис поштом на адресу ДНК центра за генетику. Договорићемо се са њима да, као и прошлог пута, уваже све пошиљке које стигну у недељи кад акција буде одржана или неколико дана пре акције.
То је сасвим добро функционисало у септембру, па нема разлога да и овај пут не буде тако.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију