Траг - корисне књиге, сајтови > Породичне фотографије

80 година и старије породичне фотографије

<< < (2/19) > >>

Sergio:
Руски официр (црвеноармејац) који је кратко боравио у кући мог прадеде Веселина Ракића током ослобађања Бачке пред крај Другог светског рата. Рекли су ми да се овај Рус звао Гриша (не знам да ли је то име или надимак). Немам пуно додатних иформација. Мислим да је ово фотографисано пре битке на Батини. Не знам судбину овог руског официра. Био је високообразован. Он и његова жена нису имали потомство па је био изразито благонаклон према локалној деци.

Amicus:

--- Цитат: Sergio  Август 12, 2017, 04:04:40 поподне ---Руски официр (црвеноармејац) који је кратко боравио у кући мог прадеде Веселина Ракића током ослобађања Бачке пред крај Другог светског рата. Рекли су ми да се овај Рус звао Гриша (не знам да ли је то име или надимак). Немам пуно додатних иформација. Мислим да је ово фотографисано пре битке на Батини. Не знам судбину овог руског официра. Био је високообразован. Он и његова жена нису имали потомство па је био изразито благонаклон према локалној деци.


--- Крај цитата ---

То би могло бити касно лето, можда почетак јесени, 1944. године.

Sergio:

--- Цитат: Amicus  Август 12, 2017, 04:14:19 поподне ---То би могло бити касно лето, можда почетак јесени, 1944. године.

--- Крај цитата ---


Фотографија није стара осамдесет година, али није баш превише далеко од те цифре.  :)

Amicus:

--- Цитат: Sergio  Август 12, 2017, 04:24:35 поподне ---Фотографија није стара осамдесет година, али није баш превише далеко од те цифре.  :)
--- Крај цитата ---

Да ја будем ближи заданоме, ево још једне из Херцег-Суљоша, из најкасније 1920-их година.На фотографији су Чедомир Шашлић, са његовом снајом Софијом (рођ. Мечанин), и братом Завишом (који је по причи мога информатора био висок 1,80).

Фотографија је по свему судећи снимљена у њиховој кући, а у позадини се види део највероватније иконе, која би у том случају могла бити икона Светог Николе, крсне славе Шашлића.

Шашлићи су иначе пореклом из Шумберка, а где су се доселили највероватније са простора Босне или Херцеговине, након повлачења војске кнеза Евгенија Савојског.

Тестирани су и припадају хаплогрупи I2-PH908.

Дробњак:
Ево и ја да постујем једну стару фотографију. На слици је мој прадеда Данило Јегдић. Фотографија је настала, највероватније 1933, када је прадеда служио војни рок. Предеда је рођен 1911. године у Шавнику, од оца Риста Јегдића (1873-1915) и мајке Савете Јегдић рођ. Милићевић (1887-1948). Данило је био ожењен Даринком рођеном Чупић (1920-1999) и имали су троје деце. Погинуо је 1. децембра 1941. године.Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију