Порекло становништва > Србија

Срби из Северне Албаније и Старе Србије

(1/21) > >>

Lazar Stailkovic:
Добро вече,ја сматрам да је потребна ова тема,јер има Срба који су одатле.И ја сам, који сам део једне породице која потиче из тих крајева.Ко има жељу за ову тему може да остави неки одговор.А жеља ми је да се овде напишу родови из тих крајева.Хвала поздрав.

Делија:

--- Цитат: Lazar Stailkovic  Новембар 04, 2018, 09:52:47 поподне ---Добро вече,ја сматрам да је потребна ова тема,јер има Срба који су одатле.И ја сам, који сам део једне породице која потиче из тих крајева.Ко има жељу за ову тему може да остави неки одговор.А жеља ми је да се овде напишу родови из тих крајева.Хвала поздрав.

--- Крај цитата ---

Добро вече Лазаре и свака част за тему. Ево једног од људи који је старином са горе наведених простора.У питању је Лазар Чокић нишанџија Трећег вода пољске батерије српске војске,јунак из Првог Светског рата. Чокићима су сродни Вујичићи, који негују предање о пореклу из Скадра. Лазар Чокић је из села Ковачевац код Младеновца у Шумадији.Ова породица слави Ђурђиц.

https://prvisvetskirat.rs/licnosti/ucesnici-ratova/cokic-lazar/

Антонин:
У Љубићу, код Чачка, живи породица Рацковића. Старином су из Бера, али постоји, сада већ предање, да су у Бер дошли из Кроје у Албанији. У Љубићу се јављају већ 1823.

П.С. Ко зна нешто више, нека ми јави, породица ме је замолила да истражим њихово порекло и родослов колико могу.

Clavdivs:
Занимљиво. Кажи им да се тестирају.

Lazar Stailkovic:
Inače možda nije ovo za temu,ali ja sam odradio porodično stablo,pa ko želi da vidi staviću.I ako neko zna koliko godina je od prilike navrhdeda rodjen.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију