Траг - корисне књиге, сајтови > Сајтови

YHRD

<< < (4/4)

Be like Bill:

--- Цитат: Atlantische  Децембар 08, 2021, 11:15:53 поподне ---Не видим какво је то "повлачење у таму". Уосталом, та тама је била досадашње непостојање тзв. Косова на YHRD, тако да подржавам највећу могућу таму у том случају. Ако се и кад-тад тамо појави та нарко творевина, зашто пре тога и зашто уопште српска научна заједница мора давати ветар у леђа томе? Дакле, сами Арнаути су у својој приштинској касаби неспособни за било какве STR анализе, али је зато ту неко из Београда да их уврсти на YHRD. Генијално, као фамозних бриселских 5:0. Хаплотипи су се могли подвести под нпр. централну Србију, ако је већ донета одлука да се поставе на YHRD.

--- Крај цитата ---

Priznajem da izraz "povlačenje u tamu" nije najbolje izabran, a i slažem se da su haplotipovi mogli biti podvedeni pod centralnu Srbiju ili Srbiju bez navođenja lokacije s tim što bi se informacija o lokaciji (južna srpska pokrajina ili sl) mogla obezbediti u samom radu za koji pretpostavljam da će da usledi kao i razlog zašto nije navedena kod pristupa YHRD-u, da ne bi bila zloupotrebljena radi davanja legitimnosti nepostojećoj državi.

No za to bi trebalo razgovarati sa licima koja su prijavila rad Lucu Roveru i Saši Vilvajtu. Mislim da oni jedini mogu nešto preduzeti povodom toga.

Be like Bill:

--- Цитат: Platin  Децембар 09, 2021, 01:15:35 пре подне ---Мени није јасно ништа више од тога да су неки наши научници радили над неким узорцима.

Да ли су им наши сами послали резултате или су их ови навели као литературу... немам појма.

--- Крај цитата ---

Jeste, autori koji žele da njihovi rezultati budu deo baze podataka sami ih prijavljuju. To ima veze sa citiranjima i kliktajima što doprinosi boljem statusu u naučnoj zajednici. Naučnici su kompleksaši isto kao i mi forumaši :)

https://yhrd.org/pages/help/contribute

CosicZ:
https://yhrd.org/posts

--- Цитат ---Beta Version of upcoming YHRD version availabe
We will be updating YHRD on February 7th, 2022. To get a sneak preview, please visit https://beta.yhrd.org and see the news section there for detailed information. If you have any feedback or want to report a bug/error, please contact us.

(posted 8 days ago)

--- Крај цитата ---
https://beta.yhrd.org/posts

--- Цитат ---Implementational change to YHRD search
As of YHRD release R67, we have changed the way searches are performed. We are glad to introduce a new search option at YHRD: a selectable “Kit”. Please read about the new search here.

(posted 9 days ago)

 
Convenient collection of Population Studies
At each National Database or Metapopulation summary, all population studies being used to assemble the collection are listed for your convenience.

(posted 9 days ago)

 
Removal of YHRD uncommonly used search features
In order to further reduce the complexity of YHRD (and thus make it easier to maintain), we have decided to remove some uncommonly used features of the YHRD search: ancestry information (minimal), ancestry information (Yfiler) and ancestry information (1-step neighbors).

(posted 9 days ago)

 
Moved from Google Maps to OpenStreetMap
As Google Maps does not comply with our understanding of privacy protection, we have moved from Google Maps to leaflet.js using OpenStreetMap map data. Please make yourself familiar with those new maps e.g. at Western-European Metapopulation or Y-SNP M231 defining Haplogroup N.

(posted 9 days ago)

 
AMOVA removed
Due to the decreasing use and the increasing maintenance work, we decided to remove the tool AMOVA from the public area of YHRD. If you need to use AMOVA, please contact us or use other software for population genetic data analysis (e.g. ARLEQUIN).

(posted 9 days ago)


--- Крај цитата ---
Упутство за претраживање.
https://beta.yhrd.org/downloads/YHRD_Search_R67.pdf

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију