Ево табеле са прегледом комплетне рачунице коју сам урадио у Екселу, па се може изменити и додати шта буде требало.
Урадио сам још једном ревизију података о бројности државотворних балканских народа за сваку од балканских држава. За извор сам узимао податке са страница Википедије о демографији за сваку од земаља, када год је то било могуће. Нажалост, пописи су рађени у различито време, тако да ово баш није истовремени пресек. Словенија рецимо има податке о националном саставу становништва из 2002. године. Прављене су још неке апроксимације и компромиси:
- Грчка и Турска званично немају националне мањине, па немају ни податке о националном саставу становништва. Зато сам за Грчку податке о мањинама узео из списка страних држављана који живе у Грчкој.
- Турску сам избацио потпуно, иако би био занимљив њен европски део. Но, пошто није могуће доћи до поузданих података о саставу становништва само за тај део Турске, решио сам да је боље да Турску прескочим, а исто тако и Турке (којих у Бугарској има значајан број).
- Подела на Црногорце и Србе је увек шкакљиво питање, али сам се водио званичним подацима.
- У Бошњаке сам убројао само оне који се званично изјашњавају као Бошњаци, али не и оне који се изјашњавају као муслимани.
- Косово сам морао овако представити у засебном реду, јер се и на нашој Википедији не приказује у саставу становништва Србије, тако да нема збирних података о броју појединих етничких група које би се односиле на територију целе Србије.
- Проценте удела две хаплогрупе за које сам представио резултате нисам добио за Црногорце и за Словенце. За Црногорце сам апроксимативно ставио вредност као и за Србе, а за Словенце за сада стоји нула.
Бројка од 50,688,435 у последњем реду првог дела тебеле представља збир хоризонталног реда у наставку, а не вертикалне колоне изнад.
Такође, треба имати у виду да сам за израчунавање број особа за сваку хаплогрупу број припадника народа делио са два, пошто рачунамо само мушкарце.
Надам се да нисам направио неку грешку. Ако имате неких сугестија или исправки, јавите. Могу у табелу додати и друге хаплогрупе ако Небојша има израчунате проценте.