ДНК порекло > Историја и генетика

Реалистичне реконструкције становника Стоунхенџа

(1/1)

Синиша Јерковић:
Налетих на вијест о грађењу  музеја у Стоунхенџу и на веома увјерљиве и реалистичне реконструкције становника Стоунхенџа. Увјерите се и сами на сљедећем линку http://www.dailymail.co.uk/news/article-2525035/New-27million-Stonehenge-visitor-centre-opens-reconstruction-Neolithic-man.html

Небојша:

--- Цитат: Синиша Јерковић  Децембар 23, 2013, 02:22:26 поподне ---Налетих на вијест о грађењу  музеја у Стоунхенџу и на веома увјерљиве и реалистичне реконструкције становника Стоунхенџа. Увјерите се и сами на сљедећем линку http://www.dailymail.co.uk/news/article-2525035/New-27million-Stonehenge-visitor-centre-opens-reconstruction-Neolithic-man.html

--- Крај цитата ---

Поприлично подсећа на нашег Динарца, што нам говори да је у формирању динарске расе код нас учествовао и Кромањонац.

Синиша Јерковић:

--- Цитат: Небојша  Децембар 23, 2013, 02:42:38 поподне ---Поприлично подсећа на нашег Динарца, што нам говори да је у формирању динарске расе код нас учествовао и Кромањонац.

--- Крај цитата ---
Не знам шта бих ти рекао, мени дјелује прилично савремено, као неки хипик из 60-тих. Не знам зашто за све те реконструкције старог становништва очекујем неадренталоидне облике. Можда и зато што су све досада рађене реконструкције биле прилично незграпне и нереалистичне.
Ја се само надам да из ове реконструкције стоје валидни научни аргументи, а да је "пјесничка слобода" сведена на минимум.

Небојша:
Нешто у корену носа, јагодицама и потиљку ме подсетило на Динарца. Мислим да је Александар М. пре одређеног времена такође поставио слику потенцијалног представника И групе. Могуће да та слика више одговара истини, зато што су на њој приметне јаке кромањонске одлике као што су широк нос, јаке јагодице, масивна вилица, итд.

Нисам толико упућен, али свакако да нису исто изгледали ни сви Кромањонци у то време. Вероватно је више фактора утицало на њихов изглед (клима, терен...)

Што се наших Динараца тиче, они су у основи били Арменоиди, тако да у себи већ имају тог Алпида, за ког се мисли да је ништа друго до "смањени" Кромањонац. Ова раса је по свему судећи настала на истоку.

Kor:

--- Цитат: Синиша Јерковић  Децембар 23, 2013, 03:16:03 поподне ---Не знам шта бих ти рекао, мени дјелује прилично савремено, као неки хипик из 60-тих. Не знам зашто за све те реконструкције старог становништва очекујем неадренталоидне облике. Можда и зато што су све досада рађене реконструкције биле прилично незграпне и нереалистичне.
Ја се само надам да из ове реконструкције стоје валидни научни аргументи, а да је "пјесничка слобода" сведена на минимум.

--- Крај цитата ---

 ;D то је и код мене била прва асоцијација. Још да му обесе "пис", ставе минђушу и запале џоинт, ето њега на Вудстоку. Лично мислим да су мало прекардашили са "гланцањем" јер тешко да су у то време знали да негују браду и дискутабилно је како су одредили пигмент длаке?!

 види се  врло добро очувано зубало на лобањи.

Навигација

[0] Индекс порука

Иди на пуну верзију