ДНК порекло > Историја и генетика

Илири

<< < (2/72) > >>

Небојша:
Мислим да је брахикефалија дошла са истока. Ти Бел-Беакер Динарци имају везе са сеобом динаризованих Медитеранаца са истока на запад.

Некако је и логично је да су Илири Р1б + Ј2б. Постоје два различита предања о њиховом пореклу. Према једном, пореклом су са севера (Р1б), према другом, са истока (Ј2б).

Mijomanović:
Vjerujem da je u pitanju mješavina Indoevropljana i paleo Mediteranaca, uostalom to je Vukčević u svojoj studiji o Ilirima najbolje objasnio. Suština je da se kod Ilira nalaze podjednako i mediteranski - čitaj grčki najstariji kultovi, kao i onomastički dokazi koji Ilire direktno povezuju sa istočnim i sjevernim obodom Crnog mora.
Pozdrav

Gasevic:
Илири нису народ већ скупина разноразних племана која су итекако и етнички и генетски различита,а називају их Илири зато што су живели на простору римске провинције Илирије, нешто слично кад данас Балкан, не постоји народ Балканци.
Иначе по некима, условно речено Илири су на простор Балкана дошли из области Лужице.

Окир СРБ:

--- Цитат: Gasevic  Август 30, 2014, 11:36:22 поподне ---Илири нису народ већ скупина разноразних племана која су итекако и етнички и генетски различита,а називају их Илири зато што су живели на простору римске провинције Илирије, нешто слично кад данас Балкан, не постоји народ Балканци.
Иначе по некима, условно речено Илири су на простор Балкана дошли из области Лужице.

--- Крај цитата ---
Нису Илири добили назив по римском Илирику, већ је римски Илирик добио назив по Илирима.

Gasevic:

--- Цитат: Петар Демић  Август 31, 2014, 02:44:00 поподне ---Нису Илири добили назив по римском Илирику, већ је римски Илирик добио назив по Илирима.

--- Крај цитата ---

Нисам спомињао уопште порекло тог имена већ уопштени назив за племена које су скупа звана Илири а управо то условно име су добили по римском Илирикуму, као што рекох не постоји никакав народ Илири већ гомила разних племена која имају своја сопствена имена и која су етнички и културно различита.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију