ДНК порекло > Српски ДНК пројекат

Y-ДНК резултати са 23andMe и остали (без хаплотипова)

<< < (3/904) > >>

vidoje 013:
   Према мојим сазнањима о  презименима Црне Горе, све три вјероисповијести, Личине су мухамеданци. Завичајно живе у  Горњем Бихору: у селу  Радманци, селима горњо бихорске планине: Добродоле и Крушчица, раније општина Беране ( сада општина Петњица);  у селу Личине - Корита  ( општина Бијело Поље).  Презиме Личина - православце сам сретао, али нијесу  из Црне Горе.

vojinenad:

--- Цитат: vidoje 013  Јануар 07, 2016, 12:04:30 пре подне ---   Према мојим сазнањима о  презименима Црне Горе, све три вјероисповијести, Личине су мухамеданци. Завичајно живе у  Горњем Бихору: у селу  Радманци, селима горњо бихорске планине: Добродоле и Крушчица, раније општина Беране ( сада општина Петњица);  у селу Личине - Корита  ( општина Бијело Поље).  Презиме Личина - православце сам сретао, али нијесу  из Црне Горе.

--- Крај цитата ---
Да има их у околини Чачка, за њих знам. Мислио сам да има и православних Личина у ЦГ. Знао сам једног момка који је живео овде у Београду али је 90-их због избегавања мобилизације преселио у Подгорицу код родбине, а за њим и цела његова породица, отац, мајка, сестра. Православци су, барем по именима, и колико знам увек се декларисао као Црногорац.

Valachorum:
Православних Личина било је по Банији, Босанској крајини, Кордуну, Лици и Славонији.

vidoje 013:
 Да, знао сам неке Личине из наведених крајева и сви су били православци. Војинена погледах телефонски именик фиксне телефоније  Подгорице, и од 40 бројева, нађох једног Милорада Личину. Мора да му је мајка Црногорка, а они знају да буду већи "Црногорци" и од нас рођених у Црној Гори.

Небојша:
Динић, Божица (Сурдулица), хаплогрупа E1b (E-Z16988)

На FTDNA нису доступни маркери тестираног

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију