Postoji rezultat(23 and Me ili neki nejavni) Kneževića (Nikojdan),Korenica R1a>Z280>Y2608.Moguće da su to ovi iz Mutilića,oni slave Nikoljdan,pa mi mogao istraživanje-testiranje da usmeriš i u tom pravcu.Jednom prilikom mi je Nebojša poslao rezultate Kneževića iz Like sa 23 and Me.-Lički Jasenak /Ogulin(Nikoljdan I2>S17250>PH908-Široka Kula(Jovandan) R1a>M417-Kozjan/Korenica(Jovandan) J2B>M205-Donji Lapac(Nikoljdan) I1>M253-Lička Jasenica (DJurdjevdan) G2A>L497>L42Možda je još neko u medjuvremenu testiran.Kneževići u Lici 1915 godine su bili jedni od najbrojnijih prezimena.Znam da ovi iz Bunića,Jošanai Široke Kule slave Jovandan,ovi iz Mutilića i Udbine slave Nikoljdan.Imam i Knjigu Gojka Kneževića"Udbina injena sela".
Траже се за тестирање:напомена: тест на 25 STR маркера, постоји шанса да се средства обезбеде.Kнежевић , Отон Книн.У овој фази , чак има и неких кандидата, оно што је потребно је логистика око узорковања људи у Отону и/или Книну и враћање за Београд.Наравно ,улазе у обзир и људи из тих крајева који су сад у Београду и широј околини .Свако добро,Вид
Ја сумњам да уопште има неки Кнежевић који сад живи у Отону или Книну, а то важи и за друга презимена из Далмације. Бар 10 пута је већа шанса да ћеш га наћи у Београду, него тамо.
Занима ли вас презиме Јевђенић (слава св. Врачи) из Горње Јошавке , општина Челинац , Република Српска ? Мислим да су они једини у околини који славе ту славу.