Аутор Тема: Опште телесне особине кучких Срба (Др Јован Ердељановић)  (Прочитано 1365 пута)

Ван мреже barbarylion

• Истраживач
  • Поруке: 1419
  • I2-PH908>Y56203
Одг: Опште телесне особине кучких Срба (Др Јован Ердељановић)
« Одговор #20 послато: Фебруар 05, 2025, 01:58:25 поподне »
Mislim da je Varvarski lav nije htio reći da Albanci nijesu paleobalkanskog porijekla već da nije svaki Paleobalkanac Albanac
Upravavo tako. Mislim da sam to poprilično jasno napisao.
Takođe, do sada, sva je prilika da sami Albanci nisu toliko vezani za Ilirski tip, nego za trački, više argumenata ide na tu stranu, a očita je razlika imeđu ta dva tipa u visini i još nekim karakteristikama.

Možda je to sve objašnjeno, međutim očito da nije razumljivo baš za novajlije, možda bi trebalo govoriti i o nijansama koje čine razliku.
« Последња измена: Фебруар 05, 2025, 02:03:24 поподне barbarylion »

Ван мреже НиколаВук

• Уредник
  • Бели орао
  • Поруке: 8835
  • I2-PH908>Y250780>A32852, род Никшића
« Одговор #21 послато: Фебруар 05, 2025, 02:17:08 поподне »
Oni se smatraju Kučima.
Mislim da su čak i testirani kao E-V13, zapravo gotovo sam siguran da je sam Gospodin Sandić govorio o tome u nekom Intervju.

Немамо у бази Сандиће, ако се тестирао, онда није преко нас. У сваком случају, сумњам да је род Куча.
Чињеницама против самоувереног незнања.

Ван мреже barbarylion

• Истраживач
  • Поруке: 1419
  • I2-PH908>Y56203
« Одговор #22 послато: Фебруар 05, 2025, 02:20:58 поподне »
Немамо у бази Сандиће, ако се тестирао, онда није преко нас. У сваком случају, сумњам да је род Куча.
Moguće da se radi o nekom netačnom predanju.
Da budem iskren, pokušao sam da nađem na netu o njihovom poreklu, međutim, izgleda su sve opcije otvorene, od daljeg porekla iz Gacka pa do Pljevalja. Definitivno nije sigurno da li je od Kuča.

Ван мреже stefan333

• Шегрт
  • Поруке: 79
« Одговор #23 послато: Фебруар 05, 2025, 06:41:45 поподне »
Kad god čujem predanje o porijeklu iz Kuča, prvo pomislim da nije istinito, jer su mnoga oborena. Ja sam planirao da testiram brata od ujaka, od Pantovića iz mojkovačkog kraja koji smatraju da su starinom od Kuča. Zanima me kome da se obratim i kako funkcioniše… znam da ima na sajtu, ali zanima me da li lično ja dolazim i donosim uzorak itd
(Skrenuh s teme, ako smeta obrišite)