Аутор Тема: Подршка Новаку Ђоковићу преко петиције - US Open  (Прочитано 218 пута)

Ван мреже Бећар

 • Члан Друштва
 • Помоћник
 • *****
 • Поруке: 163
Подршка Новаку Ђоковићу преко петиције - US Open
« послато: Јул 23, 2022, 12:16:41 пре подне »
За улаз у Америку је још неопходна потврда вакцинације. Са овим новим мутацијама које чине БА.4 и БА.5 COVID вирусе, ове 2021 вакцина фурмулације су врло мало ефикасне у спречаванју инфекције. Истина је да вакцине још увек помажу око јачања нашег имунитета, па тиме и опоравка, међутим то није меродаван разлог да се некоме у 2022 години спречи улазак у Америку. Са тиме спречи и приступ US Open тениском турнир u New York-u, крајем Августа. И Америка и Канада имају тај услов од краја 2020 године, и није први пут да се поставља у питање. Као што знамо из јануарских догађаја, и Аустралија је имала, али са новим прецедником, је у процесу укидања тог услова. Тако постоји шанса да ће то урадити и Америчка влада.

Како год се ви осећали у вези вакцина и става Новака Ђоковића, њему свакако треба подршка навијача. За вашу подршку је потребан само потписом петиције покренуте од стране Америчких и Индиских навијача Нолета на www.Change.org. Тренутно има око 34.000 гласова којима се тражи дозвола уласка Нолета без доказа вакцинације. То је већ импресиван број, али ако би дошли до 100.000, то би била новост и за ширу медију и  дискусије.

Ако желите потписати петицију (само је потребно име, презиме и ваша емаил) овде вам постављм линк. Веће неколико чланака је написано о овој петицији у Америчкој и Енглеској медији која прати спортове. Већи број гласова привалчи више пажње. Ако га желите подржати, помогло би послати овај линка за петицију и другима. Имамо још само нешто више од месец дана пре почетка турнира у New York.

Унапред хвала за вашу подршку Нолету.
https://www.change.org/p/allow-djokovic-to-play-in-us-open-2022


Ван мреже ДушанВучко

 • Члан Друштва
 • Бели орао
 • *****
 • Поруке: 6486
 • I2-Y250780, род Никшића, U5a2b мт-ДНК
Одг: Подршка Новаку Ђоковићу преко петиције - US Open
« Одговор #1 послато: Јул 23, 2022, 12:46:34 пре подне »


Како год се ви осећали у вези вакцина и става Новака Ђоковића, њему свакако треба подршка навијача.
Где год да га пусте да игра, имаће подршку од мене. Ја немам проблем са његовим ставом у вези вакцина, него он, у смислу питања где ће да га пусте, а где не. А неће одлуку америчких власти променити ни милион потписа, а не 100 000. Мекенро као личност има у јавности можда већу тежину, него тих 100 000 потписника , па не одговарају на његов захтев да га пусте да игра. Мени више сметају пирамиде у Високом, него његова одлука по овом питању, али где год да игра, навијам за њега. Са спортског аспекта , навијам да буде "GOAT" (али за то му је неопходно да што мање турнира прескаче)
« Последња измена: Јул 23, 2022, 12:53:17 пре подне ДушанВучко »

Ван мреже Бећар

 • Члан Друштва
 • Помоћник
 • *****
 • Поруке: 163
Одг: Подршка Новаку Ђоковићу преко петиције - US Open
« Одговор #2 послато: Јул 23, 2022, 05:22:03 поподне »
Па јесте Душане, кад се ради о промени става владе, Америчке или било које друге, то нису промен које се лако догађају. Међутим, то питање укидања баријера вакцинације по уласка у Америку и Канадау је и питање туризма које се често појављује у овдашњој медији. Тако ја не очекујем да ће Америчка влада због Нолета променити услове за улазаку земљу, већ ако притисак и интересовање буде велико они морати то даље да гледају. Ако пратиш новости у Аустралији тако нешто се догађа и тамо.

Ако неког интересује да се обрати Америчкој Тениској федерацији (USTA) и замоли њих да траже уступак за Нолете да уђе у земљу, доле вам достављам и тај линк. Више нас у дијаспори је већ писало USTA, па можете и ви на Енглеском језику. У међувремену придружити се петицији на линк изнад (моја прва порука) јер за то само упишете име и емаил адресу. Тиме покажете да се слажете и за то вам треба само 5 минута без икаквог знања или писања енглеског језика.

Ево линка Америчке Тениске федерације где се може оставити порука. Као што је већ речено, они не спречавају Нолету да игра али могу утицати на добијање изузетка за улаз Новака Ђоковића у САД.
https://customercare.usta.com/hc/en-us/requests/new