ДНК порекло > Народи и њихова генетика
Роми и сродни народи на Балкану
drajver:
Свакако најпознатији од ових енглеских Рома (под називом Romanichal) је комичар Чарли Чаплин.
Грабеж:
--- Цитат: drajver Новембар 01, 2024, 10:14:09 поподне ---Свакако најпознатији од ових енглеских Рома (под називом Romanichal) је комичар Чарли Чаплин.
--- Крај цитата ---
Да, али само по мајчиој линији.
ДушанВучко:
--- Цитат: Грабеж Новембар 04, 2024, 10:26:58 поподне ---Да, али само по мајчиој линији.
--- Крај цитата ---
Није то "само"...Напр. ми знамо у селима која фамилија вуче ромске корене пар колена уназад, а данас никада не би рекао да су ромског порекла (одликује их жеља за доказивањем, утицајем и наметање свог става који у позадини има самоодбрану, превентивно се бране, као неки вид генетског наслеђа који је створио одбрамбени механизам у бити). Ја ту напр. у том психолошком профилу не видим Џеја, Марију Шерифовић, они су ми аутентични, али видим код оних који желе да се измигоље из тог ромског наслеђа, а успешни су. Ту се код њих види претерана елоквентност и званичност (ја то видим код Цунета, код пар колега...). Мало сам зашао у психолошки профил еманципованих људи ромског порекла који су постигли нешто више, углавном испољавају превелико душебрижништво, велике речи, уколико ти нешто говори пред трећим лицем, не обраћа се теби , него аудиторијуму индиректно . Један на један је искрен, ако је ту још људи, онда су ту "велике речи и флоскуле" упућене индиректно свима, иако се обраћа само теби, као одговор на твоју неку констатацију пре тога ("еманципованих театар")
Навигација
[0] Индекс порука
[*] Претходна страна
Иди на пуну верзију