Ја сам убеђен да је имао јарко љубичасте очи. Разуверите ме! 
Драги Никола Вук, управо сам видела Ваш коментар и насмејали сте ме од срца, због љубичастих очију

а и недостајете ....лепше је да се дружимо

Е сад озбиљно...... У време римског цара Октавијана Августа сви управитељи разних римских области били су дужни да шаљу извештаје Сенату, о свим знаменитијим догађајима, у повереним им областима.Један од тих управитеља био је и Публије Лентул, проконзул Јудејски код цара Ирода,који је упутио Сенату следећи извештај о нашем Спаситељу:
Великом и славном Римском Сенату, Публије Лентул управитељ Јудеје желећи здравље:
У данашње време појавио се код нас и сад је жив, један човек, испуњен врлинама, име му је Исус Христос.Народ Га поштује као великог пророка, а његови ученици називају Га Сином Божјим. Он васкрсава мртве,исцељује од разних болести и телесних мана силом својих речи.Овај човек је високог и темељног стаса.Сам облик његов пун је озбиљности и нарочитом силом делује на све, тако да ко Га погледа осећа одмах љубав према њему, а у исто време нарочити страх. Боја његове косе слична је боји зрелог ораха, до ушију глатка али без сјаја, а од ушију и низ плећа, коса Му је сјајна и гргурава, средином главе је раздељена, по обичају Назарећана. Чело Му је глатко и ведро и никакве пеге нема на његовом лицу- које је украшено руменилом. Нос и уста суправилни. Боја браде Му је иста као боја косе на глави; густа, средње дужине,при крају раздељена. Његов поглед је тих, величанствен и пријатан. Његове очи су небеске боје и сјаја и прозиру до дубине душе.......