Шалу на страну, занимљиво је да је та прича и мит усмерен само ка нама, а нигде се не помињу ни Бугари, ни Грци, који су и дуже под Турцима...Међутим, врх лицемерства је што је то све покренуто од оних који су такође били под Турцима, па су некако дошли до сазнања да је то правило важило само за нас али не и за Бугаре, Грке, и њих који то пласирају...Најгоре је ипак што се та историјска клевета усадила и код доброг дела нашег народа, па можете да чујете од некога који каже : "ма какви ми Словени, Словени су плави, а погледај како смо црни (?!) ...еј бре, 500 година, није то мало" ...Јаој кад то чујем од Србина, то ми је горе него да чујем од оних других, јер они други то пласирају из других намера, а овај не знам због чега верује у то (због црне косе
? )...
Кад је неки Србин таман или има нешто егзотично у изгледу онда Хрвати говоре како је то због турског, влашког или ромског уплива, они нађу неколико појединаца који по њима имају егозотичан, оријенталан или не-европски изглед па говоре како сви Срби тако изгледају.
Међутим кад су у питању Хрвати који су тамне комплексије онда то по њима нема везе ни са Турцима, ни са Ромима, ни са Власима, него су такви због климе или евентуално због италијанског уплива, хахахааа какви лицемери...

То је тачно да много Срба верује у мит о "праву прве брачне ноћи" који потекао из усташких кругова. Исто тако много Срба мисли да Словени морају бити искључиво плави са заобљеним главама, нешто као Путин. Путин заправо личи на Финца, Естонца или Карелца, његов изглед је типичан за угро-финске народе, али пошто су Руси симбол словенства а притом је изглед као што је Путинов чест у Русији, онда Срби верују да су такве физиономије најсловенскије.