Науке и научне дисциплине > Српски средњи век

Старе српске жупе

<< < (3/3)

НиколаВук:

--- Цитат: пек  Мај 20, 2020, 11:31:24 пре подне ---Шта мислите о Живојину Андрејићу? Мислим да је истражио где се налазила која жупа у средњевековној Србији али оно што пише о Немањићима је стварно чудно . По њему цар Душан се двапут женио и кнез Лазар је његов син из првог брака, било је више Немања а велики жупан је син жупана Вукана а други Немања Десин син је владао источном Србијом и западном Бугарском.

--- Крај цитата ---

Он је директор некаквог Центра за митолошке студије. Нисам читао његове књиге, додуше знам да сам негде чуо да има некакве фантастичне тврдње. Ако је написао горе наведене ствари, онда је ништа друго до псеудонаучник.

пек:
По томе како је за скоро свако село пронашао у којој је жупи било види се да је он добро проучио повеље турске пописе и записе на црквама али на основу записа изводи чудне закључке.На једном избрисаном запису из Тршке цркве који су сви различито читали он је прочитао да је цркву зидала Оливера али на основу године мисли да то не може да буде сестра Стефана Лазаревића па мисли да је Ђурађ Бранковић имао и ћерку Оливеру.

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију