Науке и научне дисциплине > Српски средњи век

Серија „Немањићи - сјај и сенке”

<< < (52/52)

ДушанВучко:
Ја бих овде "дистанцирано" гледао на ову серију као на "полупуну чашу" (иако би могла да се посматра песимистички као на тек "четврт пуну" можда)...Нек се покренуло све ово, па ће ваљда да се нађу неки режисер и сценариста које је све ово мотивисало и који ће да поставе "домаћи задатак" у некој будућности (не мора цео циклус, довољно је напр. неки сегмент само у форми филма, напр. "Битка на Велбужду" или неки други догађај)

Đorđo:
гледао сам само прву епизоду, први пут у животу сам имао "трансфер блама" због неког филма, и то у континуитету сат времена, ужас живи

Небо_Сав:
https://www.youtube.com/v/nKchxBYm9kk
Video: Kako je sprečeno da u Beograd stigne „pogrešan“ Stefan Nemanja

У видеу је и објашњење "уметничке" визије споменика са Немањом који стоји на сломљеном византијском шлему...(Узгред, сетих се једне филмске сцене из послератног домаћег филма где свиња  једе из немачког шлема. Касније је сцена испала из филма зато што режисер није могао да нађе драматуршко оправдање за сцену).
     А проблеми са почетним погрешним ликом Немање правдају се тиме да је скулптор, наводно, добио погрешну фотографију Немањиног пра-унука који је имао "источњачке" тј закошене очи (ко би то могао бити?!). Па је то сада промењено и имамо "правог" Немању.
 Ово јефтино објашњење заиста наводи на помисао да је реч о "типском" пројекту којем се само мењају "главе", по потреби.  А пројекат се наплаћује по пуној уметничкој тарифи, претпостављам...

Nebo:
Неки занимљиви цитати из вечерашње епизоде:

Цар Исак Анђел: Изабрао си погрешног партнера...

Стефан Немања: Јес' ти, царе, нормалан!?

Баш не иду уз 12. век.

нцп:

--- Цитат: Nebo  Август 29, 2020, 10:36:48 поподне ---Неки занимљиви цитати из вечерашње епизоде:

Цар Исак Анђел: Изабрао си погрешног партнера...

Стефан Немања: Јес' ти, царе, нормалан!?

Баш не иду уз 12. век.

--- Крај цитата ---

Па на нивоу риалити програма!

Рекох ја - за широке.народне масе!

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију