Науке и научне дисциплине > Други светски рат

Списак стрељаних у Србији, од стране партизана.

<< < (3/3)

Делија:
Овоме што ћу написати вероватно није сасвим место на овој теми,макар директно али индиректно јесте.

Нисам видео да је на форуму писано о фракцијама унутар самог комунистичког покрета,ни ја о томе не знам пуно али сам на више еста чуо како се идеологија предратних комуниста разликовала у односу на послератни.период и чуо сам како.је између.осталог долазило често до њихових сукоба током и после рата,па чак.и потказивања.

Управо о томе ћу укратко написати нешто што се одиграло.у мојој породици.Наиме отац ми је говорио да је његова тетка Драга(Драгиња Панчевачки) била удата за Владислава Петрова-Дрнчу(из Сефкерина родом и нема везе са породицом Петров из Босанске Крајине која је такође убијена у Панчеву)који је стрељан као комунист и партизан у Панчеву 21.јуна.1942.године од стране Немаца..али како је њему тетка говорила потказали су га неки.други комунисти јер је или сарађивао са Совјетима или је и пеипадао тој бољшевичкој струји.
Занима ме дал неко зна нешто више п тим фракцијама и сукобима међу тим старијим и оним.новопеченим комунистима и колико често су се овакве ствари дешавале?

Александар Невски:
Сутра не чека комунистички празник, такозвани "Дан ослобођења Београда", односно 20 октобар. Такозвани "Београдски подухват", односно подухват "Сяши Курто да узяше Мурта" се не може никако назвати даном ослобођења, то йе само смѣна двайу зала на власти. Комунистичко зло мѣсто нацистичкога. Одмах по "ослобођењу" комунистички зликовци починише на десетине тисушт убистава по Србийи. Комунистичко зло йе, на жалост, одговорно за већи брой злочина над србским народом него што то учинише нѣмачки завойевачи. Комунисти се по злочинах йедино с усташами не могу мѣрити. Иако понекада с њими сарађиваху (сарадња против ЙВО у Источной Босни у пролѣће 1942), или им посрѣдно помагаху при извођењу геноцида над нашим народом (политика неослобађања и неотежавања рада Ясеновца и других логора смрти).

Срамота йе што и данас толике школе, улице, тргови и друга мѣста носе имена по комунистичких зликовцих и убицах попут Слободана Пенезића, Коча Поповића, Сава Ковачевића и других. А чудимо се што толике улице и тргови у Хрватской носе имена по усташах, међу њими чак и по попечитељих у усташкой влади.
Ако мислимо да ћемо ући у тзв. "Европску унийу" (против чега сам и я) с таквим величањем пропалих свѣтоназора и комунистичких злочинаца, грдно се варамо. Коме то у Европи трѣба?

Данас йе примѣтно да се слѣдбеници пропалога комунизма крийу иза рѣчи "антифашисти", како они воле себе називати (што би вѣроватно и исламска држава могла рећи за себе). Не смѣйу рећи ко су и шта су, него говоре шта нѣсу. При том избѣгавайу рећи и да су поред "антифашиста" и "антидемократе". Бесмислено йе тврдити да се комунистички злочинци бораху за било чийу слободу, они се бораху за голу власт.

Срби Брозови слѣдбеници су квислинзи бар колико су неки други, обзиром да служаху туђина и наношаху зло сопственоме народу по туђиновом налогу.

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију