Аутор Тема: Озринићи I2-PH908>BY93199  (Прочитано 91495 пута)

Ван мреже НиколаВук

 • Уредник
 • Бели орао
 • *****
 • Поруке: 8554
 • I2-PH908>Y250780>A32852, род Никшића
Одг: Озринићи I2-PH908>BY93199
« Одговор #500 послато: Мај 04, 2023, 05:22:34 поподне »
Да бих вама, који се сада правите невешти, али и другима додатно појаснио због чега су ваше поруке обрисане, навешћу само неколике пасусе из ваших обрисаних објава, које управо испуњавају онај критеријум некохерентности, хаотичности и самим тим бесмисла:

"Те законе словенски народ није познавао, због чега је тај паганин Словен заправо доласком и спасио заоставштину Исуса Христа и смисао постојања Еклисије са њеним светим тајнама. Буквално јер је Словен имао у обичаје правило да нема брака са блиским родбином и није било закона о забрани развода.. чак код Словена који надброје затечлену популацију Балкана, није било шансе да се жена било којег етничког поријекла уда за Словена, камоли да Словенка буде проститутка. И сасвим је сигурно да је из области Бјелорусије и Украјине данашње, дошла цивилизација са претежно И и Р Хаплогрупом, која за разлику од Хелена, романа и Јевреја није била ново компоновани народ са хроникама настанка у статусу робова гдје њихов ДНК и култура настају. Тај ДНК њихових прото оснивача је како данас видимо, брзо надбројан прије Нове Ере, са другим су-оснивачима који би посјетили невјесте на оргија парти у Риму или Вавилону."

"За нас Бокеље је Влах из Влашке Словен, исто као и Далматинац! Пазите он је Словен са главним градом Трговиштем!! Иако након авињонског папства губимо највећег западног савезника Словена. Нажалост Франачка која нас је снадбијевала са оружјем и Влашка која је са већином словенског гена, бивају романизоване. Те нације више не говоре свој језик који је био не-романски и од прије авињонског папства. Зашто? Зато што је наступила Латинска јерес која је била највећа пријетња Словенима! Цар Душан је у закону свом забранио латинску јерес тј. романофилство. И стога је стао на страну Папе у егзилу у Француској у Авињону.. такви периоди постоје и касније, постоје и раније.. Али И2а Хаплогрупа је словенска и дио индоевропских језика који настају са мијешањем потомака ловаца на мамуте И и Р хаплогрупе. Који су касније прихватали и друге народе у своме систему који није познавао робовање себе као народа сна принципу који познају ове три групе народа поменутих, они су као бивши робови направили нови систем робовласничког друштва непознат и за њихове претке и друге народе раније.. код Словена тога није било, све док није јеврејска групација почела да тргује робовима од народа Сакалиба тј. Словена, које су крали по Европи и продавали у арапски свијет."

"1. Аријевски закон брака, забрањује брак са рођака, по линији сродности и чак даље у фамилију од црквеног закона. Тај закон је и хинду закон брака највише касте.
2. У Индију код Аријеваца постоји малобројна и И2а Хаплогрупа пронађена као и И1, Ј итд. У Ирану такође у значајном проценту код тестираних Иранаца тј. колијевке аријевске нације. Код њих је интересантна чињеница да су забрањивали брак рођака до исламске револуције неке секте, која је узела власт. Та секта доноси промоцију брака рођака, што има ефикасност код преко 36% брачних заједница, тако да су брачни партнери прво кољено сродности. Од тада је наталитет пао са 7% на 1.5% са тенденцијом даљег пада.
3. Код Викинга се такође налази И2а, тамо није пронађен један археогентски скелет особе било које хаплогрупе, тако да је риђе или плаве косе или да носи посљедице инцеста. Плави косу добијају касније због недостатка алела а не брака ближих рођака. Иако не спорио брак рођака да је био у протестантизму касније. Али Исланд је у 13-вијек колонизован од Викинга пагана гдје нити један није имао ДНК по закону Јустиниана или неких дивљака.
4. Иако има Неандреталац да је нађено неколико примјера ипак, без последица инцеста, неколико примјера познаје наука, али већина је како се и може прочитати на интернету, страдала од инцеста а не неког геноцидног И2а нападача како се наводи на интернету.
5. За Русе влада заблуда да су добили назив по боји косе. Из латинског језика од ријечи Росо. Заправо етимологија потиче из Шведског језика и има другачије значење без неких посебности.
"

следи наставак...
Чињеницама против самоувереног незнања.

Ван мреже НиколаВук

 • Уредник
 • Бели орао
 • *****
 • Поруке: 8554
 • I2-PH908>Y250780>A32852, род Никшића
Одг: Озринићи I2-PH908>BY93199
« Одговор #501 послато: Мај 04, 2023, 05:23:03 поподне »
наставак:

"Зато вјерујем, да нису погријешили наши претци што су себе сматрали Словенима! Већ је грешка. У Далмацију је Ватикан најјачи утицајем, па им дође неки Шарић из Бијелог Поља у Далмацију да учи Далматинце како је он Горан Шарић у тајне архиве Ватикана током својих студија, нашао податак да Ватикан жели да они буду Словени као потомци робова а не Илири који су били тем у око Римске силе?! Будалаштине,!!! Једини народ који Рим није покорио су Словени, из чијих земаља долази Острогот (Бјелорусије, Украјине) и први покори Рим и успостави своју краљевину тамо. Притом заборавља да је Рим основан од робова побјегких из Хеленског свијета, Ромеји као народ су афроазијски робови Хелена који по предању отимају жене и подижу потомке који говоре матерњи језик индоевропски. А Хелени су имали господаре непознатог етничког поријекла али индоевропског језика. Можда су Минојци и друге културе говорили неки други језик... Прије Христа је хеленска група народа имала гомилу језика! Јевреји такође хетерогеност доносе из ропства у Египат и другдје."

"Треба бити критичан према хроничарима и старим писцима! Али пошто ДНК може да помогне, ја мислим да је најбоље погледати Варјага-Викинга као примјер фалсификата и покушавања да се он претвори у дивљака преко туђих хроника које се користе за тумачење сага Викинга.

Почевши од серије Викинзи гдје их представљају као обољеле у инцесту, па Ивар Бонлес стално пада јер му пуцају кости у наследном синдрому. Никоме није пало на памет да његов надимак означава да је био избачен из трговачке руте јако скупим кљовама које су ишле ка Византији, да је зато назван Ивар без костију.
"

"Па тако сам примијетио да научници јеврејског поријекла (игром случаја јеврејског,  може бити и албанског, јерменског свеједно.. али су сад Јудеји највише цитирани у Европу као темељ других радова). Они избацују И Хаплогрупу из групе оснивача прото-индоевропског језика у коју признају Р и Ј хаплогрупе. Датирају оснивање језика на 10.000 година старости. Иста класа научника без обзира на религију, сматра да је Неандреталац истријебљен у геноциду, да је Р1б Хаплогрупа извор хомосексуализма јер су нације гдје они чине већини, легалиуовале брак и усвајање дјеце код истополних бракова. Цитирају се антички хеленски путописци који Галима налазе обичај гостопримства такав да домаћин уступи младиће гостима, увреда је ако се одбију. Небулоза тешке категорије у сваком случају. Британска школа и неке друге, цитирају и држе ове научне радове које поменуо о И Хаплогрупу, тако и вјештачка интелигенција купи те ставове."

И тако даље...хтедох само да покажем да вам поруке нису обрисане због онога што сте наводили у њима, већ због мало је рећи хаотичног стила писања неподесног за једну јасно дефинисану форумску тему (Озринићи I2-PH908>BY93199). Овакав стил писања можете гајити на неком вашем блогу нпр, али њему није место на овом форуму. Ако желите, прилагодите стил писања стандардној форумској комуникацији, у супротном ће вам поруке налик овима горе наведеним и убудуће бити брисане.
« Последња измена: Мај 04, 2023, 05:27:37 поподне НиколаВук »
Чињеницама против самоувереног незнања.

Ван мреже Драган Обреновић

 • Члан Управног одбора
 • Истраживач
 • *
 • Поруке: 979
 • R1b-U152>FTA27217
Одг: Озринићи I2-PH908>BY93199
« Одговор #502 послато: Мај 04, 2023, 05:37:14 поподне »
Миљешковићу, ја сам прилично редовно пратио и читао ваше објаве на овој теми. Не бих то ваше писаније окарактерисао као спам, нити бих рекао да вам је икада мотив био да тролујете форум.

Износили сте своју алтернативну теорију о пореклу Озринића, која је укључивала и неке хипотезе које поларишу читаоце. То само по себи није проблем на овом форуму, а дешава се редовно и на другим темама, које се тичу даљег порекла неких српских родова, нпр. Дробњака, (Тарских) Никшића и сл. Било је и сличних алтернативних хипотеза чак и на страним језицима, на другим темама.

Оно што је по правилу проблем је стил писања односно комуникације са другим члановима. Модератор је проценио да су ваш стил писања и скакање са теме на тему у супротности са Правилником форума.

Већ сам једном написао - модерисање садржаја дискусионог форума је незахвалан и осетљив посао. Када неко "отме" дискусију у одређеној теми, одвуче је на неку страну и крене да затрпава друге читаоце бескрајним порукама, то уме да убије жељу других чланова да уопште учестувују у дискусији или да доведе до "отровних" препирки и сл.

Модератор је сматрао да је ваш начин писања у супротности са Правилником форума и уклонио спорне поруке. Разумем да вас је то погодило, али надам се да ћете се предомислити и остати са нама јер од вас има шта да се прочита и научи. Само прилагодите свој стил писања и будите фокусирани.

Ван мреже Miljeskovic

 • Шегрт
 • ***
 • Поруке: 73
Одг: Озринићи I2-PH908>BY93199
« Одговор #503 послато: Мај 05, 2023, 12:50:29 поподне »
Из теме нисам изашао, нити постао неповезан. Него Ви слушате људе без много воље да оцијените ситуацију прије него реагујете. Превидјели сте да сам ја говорио у контексту наших предања, намијењене за ову грану хаплогрупе која преко пола миленијума живи на једној локацији. Моју грану хаплогрупе.. Да је шире гледано, не би ја на форуму улазио у те теме, већ би припремио посебне уводе за оне који нису у област спц гдје се Његош држи за тајновидца итд.

То што цитирате, јесте као да цитирате са ЛинкедИн писање о Илуминатору нова-секвенцер Х који данас спушта цијену цијелог генома секвенционираног на 200$.

Међутим у овом мом контексту који се цитира, говоримо и о нашим признатим методама дефинисања етничког поријекла прије 20-ог вијека. Пазите методама које су опште прихваћене у простору гдје неколико Хаплогрупа живи преко пола миленијума, чува нека предања.

Ми смо били теократско друштво у Црну Гору и регион око Кртола. Што је било најпристипачније тада као метод да се открије поријекло?! Петровићи су држали словенски идентитет, нису били Ромеји. Зашто?

Народ се мого одредити етнички често по законима које је поштовао нечији предак. 

Водим се нашим ауторима да наших простора, који су водили евиденције у том смеру. Па Јустинианова куга или његови ратови нису ни приближно опасни за егзистенцију Ромеја кад се упореде са његовим законима брака. Док упоредба закона брака из тога доба, показује да је индоевропљанин паганин. Познавао хиљадама година, оне законе које је Јустинианов Рим у Цркви сузбијао. Све до доба насељења Словена и сабора цркве. Ви нисте доказали да нешто од онога што ја пишем није на мјесту, причамо Побогу о поријеклу које није могуће без закона бракова да се прати.

Самим тиме можемо да се позовемо. Да је Владика Василије Петровић записао ко јесте или ко није у региону Црне Горе био од закона или обичаја Немањића. Наводи брда, Малесију, приморје итд.

Његошев оријентир кад говори о Словенству, био је старији, баш помиње Теодору и Јустиниана због закона које су донијели Риму. Теодору назива младом, иако је имала дјеце у Египту и блиском истоку од прије удаје за Јустиниана. Ту је указао на младост њене културе коју носи у насљеђе у периоду своје директне власти. У њихово доба су дјеца практично могла да ступе у брак са 12 година женско и мушко са 14, ако гледамо по данашњем стандарду то је дијете. Забрањен је развод доживотно а промовисан брак најближих рођака у Јустинианов кодекс. То је једна културна одлика коју код афроазијатских заједницама имамо у законе од прије појаве Христа, али код индоевропљана немамо. На тај начин вјеровало се да можемо да пратимо своје претке од почетка њихове миграције на Балкан у пост-јустинианово доба.

Ван мреже Miljeskovic

 • Шегрт
 • ***
 • Поруке: 73
Одг: Озринићи I2-PH908>BY93199
« Одговор #504 послато: Мај 07, 2023, 09:36:47 пре подне »
Миљешковићу, ја сам прилично редовно пратио и читао ваше објаве на овој теми. Не бих то ваше писаније окарактерисао као спам, нити бих рекао да вам је икада мотив био да тролујете форум.

Износили сте своју алтернативну теорију о пореклу Озринића, која је укључивала и неке хипотезе које поларишу читаоце. То само по себи није проблем на овом форуму, а дешава се редовно и на другим темама, које се тичу даљег порекла неких српских родова, нпр. Дробњака, (Тарских) Никшића и сл. Било је и сличних алтернативних хипотеза чак и на страним језицима, на другим темама.

Оно што је по правилу проблем је стил писања односно комуникације са другим члановима. Модератор је проценио да су ваш стил писања и скакање са теме на тему у супротности са Правилником форума.

Већ сам једном написао - модерисање садржаја дискусионог форума је незахвалан и осетљив посао. Када неко "отме" дискусију у одређеној теми, одвуче је на неку страну и крене да затрпава друге читаоце бескрајним порукама, то уме да убије жељу других чланова да уопште учестувују у дискусији или да доведе до "отровних" препирки и сл.

Модератор је сматрао да је ваш начин писања у супротности са Правилником форума и уклонио спорне поруке. Разумем да вас је то погодило, али надам се да ћете се предомислити и остати са нама јер од вас има шта да се прочита и научи. Само прилагодите свој стил писања и будите фокусирани.

Poštovani, Obrenoviću. Nisam ja planirao da pišem na forumu, međutim igrom slučaja mi pade na pamet što ako ništa ne napišem šire o porijeku i samo odem?!

Prelistao sam malo teme. Za razliku od ostalih, koji prepoznaju autohtone ljude na Balkanu, ja ih ne prepoznajem u niti jednoj haplogrupi. Iako ja govorim iz ugla osobe koja se bavi prirodnim naukama više nego društvenim. Ja vjerujem da Njegoš govori o Teodori carici od prije Slovena, ne vjerujem da govori o Teodori iz makedonske dinastije od Konstantina Porfirogenita.

Potrudit ću se da približim otvorenije.. Car Justinian je relativna nepoznanica. Ali Naučnici kažu da je jedan drugi megalomanski osvajač i vjerski reformator, primjera radi Džingis Kan do sada dobio utvrđenih preko 35.000.000 svojih direktnih potomaka u Kinu. U Kinu gdje narod Han broji preko milijardu stanovnika što znači da ih nije nadbrojao po svemu sudeći. Jer nije mnogo vodio računa o narodu kao o sebi. Jer danas Mongolija nema 3.500.000 Mongola na preko 2 miliona kilometara kvadratnih teritorije. Romeja je najmanje na Balkanu bilo posle Justiniana.. prije Justinian su mogli Rim da obnove a poslije njega uzmimo Kotor kao primjer, Kotor su sa zemljom sravnili Bugari kao i većinu Balkana. Po hronikama, oni ništa živo nisu ostavili od onoga što su zatekli. Poslije njih u 9-ti vijek dolaze Saraceni iz Afrike i opet oni unište cijeli grad, tada su pravili kolonije širom starog rima jer Rimljana nije bilo da odgovore.

Gdje su Rimljani da to nasele ili odbrane? Kasnije Romeji opet preko crkve šalju koloniste? Romeji su od dolaska Slovena, sanjali Slovene da asimiluju i koriste za obnavljanje svoga nacionalnog tijela preko koloniste koje bi poslali. Samim time to nisu autohtoni ljudi! Već doseljavani iz Anadolije. Ili primjer Rumunije gdje je preko AustroUgarske mnogo romeja doseljeno iz Franačke i nekadašnjeg svetog rimskog carstva.

Dalmacija, Istra i Crna Gora igrom slučaja nisu uspješni projekti romanizacije. Dok Rumunija-Transilvanija-Vlaška jesu postalaži uspješni projekat crkveno-političke asimilacije regija na Balkanu. Albanija je takođe projekat čudan.

Laički se stiče utisak o njihovoj autohtonisti ali zavoravlja se, da njihov nastanak možemo pratiti od nukleusa njihovih novih kolonija nastalih nakon dolaska Slovena, često sa vjerski ideološkim pozivanjem na porijeklo od pred-slovenskih zajednica koje nalaze u hronike antičkih pisaca. Ja bi reko da je to isto kao što su Templari osnovali kraljevine u svetu zemlju bliskog istoka. Tako je i na Balkanu bila neka neo-romejska ideologija koja navire. Nemanjići bilježe Vlahe kao pojavu ali se nisu zvali vladarima Vlaha, Grka, Arbanasa, Srba. Jer Vlaha nema mnogo da bi imali neku značajnu zemlju ili brojne potomke po haplogrupama danas u Dušanovo carstvo čak. Mi sa Grcima imamo dva velika rata na tlu crne gore. Tu je domaćin Sloven kojem dolazi kolonija nekih stranaca koji nemaju preče pravo ili raniju etničku vezu sa teritorijom. U doba Nemanjića i Jovana Vladimira oni ostavljaju zapise da Grci dolaze kao kolonisti osvajači bez predhodne etničke baze.

Ван мреже Драган Обреновић

 • Члан Управног одбора
 • Истраживач
 • *
 • Поруке: 979
 • R1b-U152>FTA27217
Одг: Озринићи I2-PH908>BY93199
« Одговор #505 послато: Мај 07, 2023, 11:07:37 пре подне »
Миљешковићу, прочитаjте из угла неутралног читаоца своју последњу поруку и покушајте да нађете везу макар једног параграфа који сте написали са темом која се зове "Озринићи I2-PH908>BY93199".
« Последња измена: Мај 07, 2023, 11:52:59 пре подне Драган Обреновић »

Ван мреже Владимир Бојановић

 • Истраживач
 • *******
 • Поруке: 1396
 • I2>PH908>Y52621>FT190799 Лимски (Тарски) Никшић
Одг:
« Одговор #506 послато: Мај 07, 2023, 11:20:09 пре подне »
Миљешковићу, прочитате из угла неутралног читаоца своју последњу поруку и покушајте да нађете везу макар једног параграфа који сте написали са темом која се зове "Озринићи I2-PH908>BY93199".
Можда Миљешковић ове продоре Бугара и Грка доводи у везу Озринића са тестираним Грцима у старијој FT382557?

Ван мреже Драган Обреновић

 • Члан Управног одбора
 • Истраживач
 • *
 • Поруке: 979
 • R1b-U152>FTA27217
Одг: Озринићи I2-PH908>BY93199
« Одговор #507 послато: Мај 07, 2023, 11:30:40 пре подне »
Можда Миљешковић ове продоре Бугара и Грка доводи у везу Озринића са тестираним Грцима у старијој FT382557?

Не спорим да човек културно и цивилизовано пише, да су му тезе занимљиве и интригантне, али врло често губи фокус и тешко је наћи јасну везу онога што је написао са темом где је то написао.

Не бих да узимам на себе улогу модератора, али чини ми се да је најбоље решење да Миљешковић направи нову тему на форуму, са адекватним насловом, па да у њој слободно настави да пише овакве ствари које немају јасне везе са Озринићима I2-PH908>BY93199. У последњој објави, лично не видим јасну повезницу садржаја са темом Озринићи.
« Последња измена: Мај 07, 2023, 11:52:45 пре подне Драган Обреновић »

Ван мреже Небојша

 • Уредник СДНКП
 • Бели орао
 • *****
 • Поруке: 13225
Одг: Озринићи I2-PH908>BY93199
« Одговор #508 послато: Мај 07, 2023, 01:50:25 поподне »
Не спорим да човек културно и цивилизовано пише, да су му тезе занимљиве и интригантне, али врло често губи фокус и тешко је наћи јасну везу онога што је написао са темом где је то написао.

Није битно да ли само цивилизовано пише, већ и шта пише. Набацује сва нека своја историјска сазнања у једну тему (погрешну) искљчиво са циљем да докаже да на Балкану аутохтоног становништва и нема. Притом је веома пристрасан у закључцима. Чим је неко толико пристрасан, нема ту рационалног размишљања, то је ваљда јасно. Вероватно је негде прочитао да неко повезује Озриниће (који носе словенску хаплогрупу) са Власима, па се сада својски тврди да докаже да Власи и не постоје.

Притом нема ни елементарно познавање генетике, јер да има знао би да главнина староседелачких хаплогрупа одлази управо на романизоване Трачане, Илире и остале. Дакле да, то јесте старо становништво Балкана које су Римљани апсорбовали. Иако свакако има и придошлица са истока, али и из других крајева. Неозбиљно је тврдити да су сви Римљани из Африке и сл, како он пише, а имамо данас генетику која јасно говори да је међу њима осим набројаних Трачана и Илира (E-V13, J2b-M241) морало бити подоста R1b-U152, G2a-L42, I2-M223, млађих и старијих J2 грана, касније чак и I1 са продором германских племена. Они за Словене јесу староседеоци Балкана, само је разлика што су неки на Балкану били хиљадама година пре њиховог доласка, а неки су дошли непросредно пре њих у време Источног римског царства.

Тврдња да међу Србима данас нема потомака старог балканског становништва (о чему човек пише), и поред свих Y-ДНК и аутосомалних резултата, је најблаже речено дегутантна. Видим да се нико није осврнуо на то, па се питам шта ми уопште радимо све ове године.

Нећу се више освртати на ову тему и сличне кориснике, а ви браћо како хоћете. Искрено, џаба сав рад и труд, ако ће нам се појављивати разни Мишљенковићи који ће обесмислити сва досадашња генетичка сазнања.

« Последња измена: Мај 07, 2023, 02:09:58 поподне Небојша »

Ван мреже Ojler

 • Члан Управног одбора
 • Бели орао
 • *
 • Поруке: 5336
 • Y-DNK: I2-Y3120 Z17855>PH3414 Мириловићи
Одг: Озринићи I2-PH908>BY93199
« Одговор #509 послато: Мај 07, 2023, 04:39:02 поподне »
Мислим да је заиста тема довољно засипана дискусијом којој овде није место и да сада треба са тим престати. Miljeskovic је зрео човек, донео је одлуку да неповратно иступа из чланства у Друштву, па и након образложења одлуке администрације да му се уклоне поруке поновио да је своје рекао и да иде даље. Поштујмо његову одлуку, немојмо да терамо човека да крши своје принципе.
Kамене рабъ и госодинъ

Ван мреже Miljeskovic

 • Шегрт
 • ***
 • Поруке: 73
Одг: Озринићи I2-PH908>BY93199
« Одговор #510 послато: Мај 15, 2023, 05:22:27 поподне »
Не би било лоше да корисник Miljeskovic контролише мало боље своје расуло мисли. Није превише смислено оно што износи, а претерује се са количином произвољних конструкција, што се може подвести под спамовање. Прилично се удаљило од основне теме.

Moguće da sam ja impulsivan jer Vas nisam ni pitao odkuda Vi u ovoj temi?

Pa ajde pokušajte da pitate za referencu ili razlog nekog teksta. A ja ću Vama približiti čime opravdavam svoje pisanje svojim manirima. Kako formulisati identitet a njime pokrit cijelo polje teorija o njemu?

Ja nisam došao na forumu da se inatim, nego kao počasni član društva da se uključim na način da kroz već postojeću grupu roda Meleško i Milješko osnovanu od potomaka na Vkontakte dođem do jedne misije i vizije koja bi ispitala etimologiju imena, porijeklo svih sa ciljem da se utvrdi ko od njih potiče zapravo odavde?! Neka lokalne istorija mene interesuje da se ispita, pa smo našli gomilu knjiga na razne jezike, koje vrijedi prevesti ako ništa drugo mene interesuje da ih ja pročitam nekom prilikom.

Međutim, jedina greška koju sam ja našao jeste tokom mog osvrta na mitologije iz kojih proizilazi hrišćanstvo i islam. Napominjem, taj osvrt je opravdan razlogom da se mitologija indoevropskog naroda i Avramove religije uvijek bave temom porijekla ljudi, naroda, migracija itd. Isto kao astronomija što je definisala oblik planete u doba Aristarha za jednu grčku, hiljade godina prije nego je Mađar izmislio fotoaparat, Bjelorus prvu raketa kojima se moglo poći u svemir i slikat planeta iz svemira da to potvrdimo kao tako. Ta greška koju sam našao, vezana je za redoslijed pojave Sokrata koji dolazi sa učenjem o demonu, i pojave Danijela proroka, sa Jestirom kasnije u Persiji koja obnavlja Izrael i vraće ih iz ropstva kući. Ja sam naznačio da je Sokrat pokrenuo njihova pisanja, ali zapravo je vjerovatno bilo obratno zbog razlike uperiode kada su živjeli.

Kako ovo društvo u statutu predviđa vjerske običaje kao temu istraživanja o poreklu. Sasvim logično i opravdano, tako i ja sebe pitam zašto žene Ostrogota veštački tokom razvoja tijela, izdužuju lobanju onda kad im se definiše klasni položaj? Da li su te klasne razlike bile vjerske ili etničke?

U tom kontekstu pokušavam da ih povežem sa vjerskim običajima Vlaha, savremenih Bjelorusa kao jedne od naslijednica prapostojbine Ostrogota i Slovena.

Vrlo je prost razlog za tako nešto gospodine! Danas znamo da je Korvinus pleme iz Mađarske potvrdilo predanje o svom romjeskom Porijeklu, samim time je moguće da potiču od rimskog cara kako im stoji zapisano u predanja. Njihova haplogrupa je Afrička T, koja po svemu sudeći dolazi u Evropu na područje današnje Italije preko Helenskih zemalja. Meni djeluje da se radi o proto-romeju iz Afrike, samim time ovaj Makedono Romej mi više djeluje ne uvjerljivo kao identitet.

Međutim kao i kod plemena Korvinus, tako i naše predanje o slovenskom porijeklu daje dovoljno samopouzdanja nakon DNK testa! Ne želim da se bavim istorijom ovako duboko, međutim moram kad se govori o identitetu starom više hiljada godina kratko da se oslonim na relevantne tačke.

Nije postojala slovenska sila koja se ovdje pojavila mimo naših rodova da nas pokori i nas sistematski podigne kao novi identiitet! Bile su druge sile koje su pokušavale da nas asimiluju!

Naš dio staroga Kotora je naseljen isključivo po predanju, rodovima visokog staleža u srpsko plemstvo. Sa naslijeđenim vjerskim običajima iz slovenske kulture a ne romejske.

Imamo mi u hramove Apside od Venere kao i svi ostali, imamo i Akre nastale kod Izraelaca kao kućne kutije za ikone na zidu, isto kao i neki rodovi u Grahovo.. znači nismo po predanju plemstvo Romeja, Helena ili Ilira. Porijeklo prije Nemanjića možemo da dovedemo u pitanje! Kod nas nikada nije bio Galski i Romejsko običaj sv.Trifuna važan ili obilježen!!! To je veoma važno napomenuti, jer Sv.Trifun naslijeđuje svetkovine Dionisa i Dionisove misterije. Te misterije su evoluirale iz jednog rituala plodnosti i alkohola u proljeće koji imamo širom starog rimskog carstva, na običaj maskembala pod Venecijom. Mošti svetog Trifuna i danas stoje u Kotoru, ali ni Ozrinići ni Krtoljani nemaju običaj karnevala!

Selo moga roda i ona susjedna, imaju svjetski priznate akademike o Ilirizmu. Zbog čije zaostavštine treba ako može, da se ispita arheogentika tumula kod nas. Ali u naše selo je sabor Srba organizovan na nivo cijele Crne Gore. Ja ne znam ko je to organizovao, ne bavim se tim temama politike nikad, ali uopšte nije suprotno predanju o našem identitetu iz pred turskog vremena. Mi skoro dobijamo etiketu Vlah, indirektno od pisca Mujbegovića koji bilježi u svojem djelu ,,krtoljske priče,, romanizme u krtolima. Međutim to su germanizmi koji su ušli u romanski jezik definitivno, kod nas su došli kroz uvoz zanatskih alata iz toga područja pa se odomaćili.

Ван мреже Gorance

 • Члан Друштва
 • Познавалац
 • *****
 • Поруке: 719
Одг: Озринићи I2-PH908>BY93199
« Одговор #511 послато: Мај 15, 2023, 06:30:16 поподне »
Moguće da sam ja impulsivan jer Vas nisam ni pitao odkuda Vi u ovoj temi?

Pa ajde pokušajte da pitate za referencu ili razlog nekog teksta. A ja ću Vama približiti čime opravdavam svoje pisanje svojim manirima. Kako formulisati identitet a njime pokrit cijelo polje teorija o njemu?

Ja nisam došao na forumu da se inatim, nego kao počasni član društva da se uključim na način da kroz već postojeću grupu roda Meleško i Milješko osnovanu od potomaka na Vkontakte dođem do jedne misije i vizije koja bi ispitala etimologiju imena, porijeklo svih sa ciljem da se utvrdi ko od njih potiče zapravo odavde?! Neka lokalne istorija mene interesuje da se ispita, pa smo našli gomilu knjiga na razne jezike, koje vrijedi prevesti ako ništa drugo mene interesuje da ih ja pročitam nekom prilikom.

Međutim, jedina greška koju sam ja našao jeste tokom mog osvrta na mitologije iz kojih proizilazi hrišćanstvo i islam. Napominjem, taj osvrt je opravdan razlogom da se mitologija indoevropskog naroda i Avramove religije uvijek bave temom porijekla ljudi, naroda, migracija itd. Isto kao astronomija što je definisala oblik planete u doba Aristarha za jednu grčku, hiljade godina prije nego je Mađar izmislio fotoaparat, Bjelorus prvu raketa kojima se moglo poći u svemir i slikat planeta iz svemira da to potvrdimo kao tako. Ta greška koju sam našao, vezana je za redoslijed pojave Sokrata koji dolazi sa učenjem o demonu, i pojave Danijela proroka, sa Jestirom kasnije u Persiji koja obnavlja Izrael i vraće ih iz ropstva kući. Ja sam naznačio da je Sokrat pokrenuo njihova pisanja, ali zapravo je vjerovatno bilo obratno zbog razlike uperiode kada su živjeli.

Kako ovo društvo u statutu predviđa vjerske običaje kao temu istraživanja o poreklu. Sasvim logično i opravdano, tako i ja sebe pitam zašto žene Ostrogota veštački tokom razvoja tijela, izdužuju lobanju onda kad im se definiše klasni položaj? Da li su te klasne razlike bile vjerske ili etničke?

U tom kontekstu pokušavam da ih povežem sa vjerskim običajima Vlaha, savremenih Bjelorusa kao jedne od naslijednica prapostojbine Ostrogota i Slovena.

Vrlo je prost razlog za tako nešto gospodine! Danas znamo da je Korvinus pleme iz Mađarske potvrdilo predanje o svom romjeskom Porijeklu, samim time je moguće da potiču od rimskog cara kako im stoji zapisano u predanja. Njihova haplogrupa je Afrička T, koja po svemu sudeći dolazi u Evropu na područje današnje Italije preko Helenskih zemalja. Meni djeluje da se radi o proto-romeju iz Afrike, samim time ovaj Makedono Romej mi više djeluje ne uvjerljivo kao identitet.

Međutim kao i kod plemena Korvinus, tako i naše predanje o slovenskom porijeklu daje dovoljno samopouzdanja nakon DNK testa! Ne želim da se bavim istorijom ovako duboko, međutim moram kad se govori o identitetu starom više hiljada godina kratko da se oslonim na relevantne tačke.

Nije postojala slovenska sila koja se ovdje pojavila mimo naših rodova da nas pokori i nas sistematski podigne kao novi identiitet! Bile su druge sile koje su pokušavale da nas asimiluju!

Naš dio staroga Kotora je naseljen isključivo po predanju, rodovima visokog staleža u srpsko plemstvo. Sa naslijeđenim vjerskim običajima iz slovenske kulture a ne romejske.

Imamo mi u hramove Apside od Venere kao i svi ostali, imamo i Akre nastale kod Izraelaca kao kućne kutije za ikone na zidu, isto kao i neki rodovi u Grahovo.. znači nismo po predanju plemstvo Romeja, Helena ili Ilira. Porijeklo prije Nemanjića možemo da dovedemo u pitanje! Kod nas nikada nije bio Galski i Romejsko običaj sv.Trifuna važan ili obilježen!!! To je veoma važno napomenuti, jer Sv.Trifun naslijeđuje svetkovine Dionisa i Dionisove misterije. Te misterije su evoluirale iz jednog rituala plodnosti i alkohola u proljeće koji imamo širom starog rimskog carstva, na običaj maskembala pod Venecijom. Mošti svetog Trifuna i danas stoje u Kotoru, ali ni Ozrinići ni Krtoljani nemaju običaj karnevala!

Selo moga roda i ona susjedna, imaju svjetski priznate akademike o Ilirizmu. Zbog čije zaostavštine treba ako može, da se ispita arheogentika tumula kod nas. Ali u naše selo je sabor Srba organizovan na nivo cijele Crne Gore. Ja ne znam ko je to organizovao, ne bavim se tim temama politike nikad, ali uopšte nije suprotno predanju o našem identitetu iz pred turskog vremena. Mi skoro dobijamo etiketu Vlah, indirektno od pisca Mujbegovića koji bilježi u svojem djelu ,,krtoljske priče,, romanizme u krtolima. Međutim to su germanizmi koji su ušli u romanski jezik definitivno, kod nas su došli kroz uvoz zanatskih alata iz toga područja pa se odomaćili.
Поздрав Миљешковићу. Занима ме ово издуживање глава код жена Острогота. Знамо за Гепиде нпр. да су то радили,али новорођенчадима. Наиме, да би неко имао издужену лобању треба мајка да му постави даске са стране главе и тако увезане држи до пубертета или касније. То су радиле и Инке. Не знам како би то остроготским женама успело од једном.
 С друге стране, имате ли неки линк за ,,племе" Korvinus"?

Ван мреже Ojler

 • Члан Управног одбора
 • Бели орао
 • *
 • Поруке: 5336
 • Y-DNK: I2-Y3120 Z17855>PH3414 Мириловићи
Одг: Озринићи I2-PH908>BY93199
« Одговор #512 послато: Мај 15, 2023, 06:44:46 поподне »
Хајмо сад мало о издуженим лобањама на теми о Озринићима...
Kамене рабъ и госодинъ

На мрежи Exiled

 • Члан Друштва
 • Етнолог
 • *****
 • Поруке: 2407
 • ПХ908>А20333>FT14649>FT175994
Одг: Озринићи I2-PH908>BY93199
« Одговор #513 послато: Мај 15, 2023, 06:52:20 поподне »
Хајмо сад мало о издуженим лобањама на теми о Озринићима...
Не буди partybreaker😊

Ван мреже Gorance

 • Члан Друштва
 • Познавалац
 • *****
 • Поруке: 719
Одг: Озринићи I2-PH908>BY93199
« Одговор #514 послато: Мај 15, 2023, 06:53:49 поподне »
Хајмо сад мало о издуженим лобањама на теми о Озринићима...
Од силног писанија заборавих на тему, али промаче пар ствари нпр. стари Которани. То ме више заинтригрирало него издужене лобање у вештих плетиља старих Острогота :)

Ван мреже Miljeskovic

 • Шегрт
 • ***
 • Поруке: 73
Одг: Озринићи I2-PH908>BY93199
« Одговор #515 послато: Мај 22, 2023, 08:25:50 пре подне »
Поздрав Миљешковићу. Занима ме ово издуживање глава код жена Острогота. Знамо за Гепиде нпр. да су то радили,али новорођенчадима. Наиме, да би неко имао издужену лобању треба мајка да му постави даске са стране главе и тако увезане држи до пубертета или касније. То су радиле и Инке. Не знам како би то остроготским женама успело од једном.
 С друге стране, имате ли неки линк за ,,племе" Korvinus"?

E to sam pomenuo u kontekstu tema koje čitam kada sam se amaterski potrudio da nađem dokaz slovenske migracije na Balkan. Da uporedimo o čemu Nebojša govori. Jer on je bio đak generacije koji je završio dva fakulteta istorije i prava. Ja se bavim pravom i istorijom religije u ovoj temi i nelazim dokaz Ilirskom porijeku nas.

Zapravo dobio sam samo razloge zašto nismo mogli da budemo na Balkanu od pojave Ilira pa do pada Rima. I samim time zaključio sam da predanje porijekla iz sjevero-istoka Evrope ima jedinu opravdanu logiku. više izgleda vidim u toj izduženoj lobanji nego Ilirima.

Ako prihvatimo da nismo formirali proto-indoevropski jezik kao jedna staro evropska I haplogrupa, dok to nam stoji danas iz nekog razloga kao pretežno mišljenje akademije! Ako prihvatimo da smo Iliri kao pripadnici I2a haplogrupe što nam govori Bečka škola, ovi i oni. To znači da mi odbacujemo predanje naših predaka. Postajemo dio nekog Ilirskog kulta zmije u prošlosti, neki Iliri koji su pobjegli od Rimljana preko Karpata?! A nemaju ostatke jedne zidine ilirske van Balkana? Heleni imaju gradove u Ukrainu i Rusiju na obalu Crnog Mora kao dokaz njihovih kolonija. A Ilir je kao pomorska sila pošao pješake preko Karpata? Umjesto brodovima baš u Italiju ili na Alpske planine koje je i Hanibal koristio kao slabu tačku Rima!? Ilir dobija indo-evropske odlike tek onda kada Gali počinju da vladaju nad njima prije nego ih istrijebe Rimljani zajedno. Tako da jedino za Austrija može koja nama lijepi etiketu Ilira, može da kaže da svoje nacionalni ime izvodi od jednog plemena iz Rimske provincije Ilirikum, ne nužno proto-iliri etnički. Samim time oni nisu potomci Germana koji su pokorili Rim sa Totilom, već su oslobođeni od Germana i možda nadbrojani od Germana pa germanizovani tako.

Ako se posveti malo koncentracije i pažnje. Da ne žurimo po tempu savremenog načina života, prateći moje pitanje kao oslonac za istraživanje porijekla. Umjesto zaokruženih autohtonističkih šablona, može se ispitati i zaključiti sledeće.  Danas znamo preko rabina i nauke Izraela da je Jahve bio vrhovni bog Jevreja prvo kao bog groma ili munje. Znači isto kao Perun, Odin, Zevs itd. Nakon čega je postao izvor stvorene i nestvorene prirode nešto kao bog Svarog-Svarod kod Slovena... To izgleda nebitno, ali to je jedna od osnovnih elemenata njihove pra-indoevropske teze porijekla. Kao ipak semita lingvistički, pretežno J haplogrupe genetski i mislim čak dominantno J haplogrupe u plemena koja je Mojsijev zakon prepoznao kao ona koja su mogla da se bave svešteničkim pozivom. Dok mi nekako postajemo Iliri a govorimo indoevropljanski jezik?!

A ko su Iliri po Jevrejima po mitologiji sudeći?

Ja preko Izraelaca saznam što zmija označava simbolično u mitologiji naroda sa prostora odakle su Iliri došli u današnju Budvu. I neosporno je zmija najčešći simbol koji nalazimo u naše krajeve iz njihovog doba. Prirom Iliri su neuporedivi kulturno i sa Skitima koji su bliski nama po jeziku, vjeri, kulturi u davna doba. Kad su Skiti pokorili bliski istok na 20-30 godina. Jevreji su ih kasnije nazivali hrabrima i velikim narodom. A kada su ovi sa zmijom iz Libana pokoravali Jevreje, Jevreji su ih označili ne samo bez pozitivnih osobina, već kao nekompatibilne.

Ван мреже Miljeskovic

 • Шегрт
 • ***
 • Поруке: 73
Одг: Озринићи I2-PH908>BY93199
« Одговор #516 послато: Мај 22, 2023, 08:32:24 пре подне »
Поздрав Миљешковићу. Занима ме ово издуживање глава код жена Острогота. Знамо за Гепиде нпр. да су то радили,али новорођенчадима. Наиме, да би неко имао издужену лобању треба мајка да му постави даске са стране главе и тако увезане држи до пубертета или касније. То су радиле и Инке. Не знам како би то остроготским женама успело од једном.
 С друге стране, имате ли неки линк за ,,племе" Korvinus"?

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2405844022030195

za njihovo porijeklo od rimskog generala ima zapis na wikipediji. Dok za porijeklo od rimskog cara čujem prije više godina od svršenih studenata Korvinus univerziteta u Mađarskoj. Ne znam koga mogu citirati na toj osnovi.. ta haplogrupa je brojna u Italiji prilično i odgovara mi teoretski opisu tamnoputih ljudi koji su osnovali Rim.

Ван мреже Ивица Јовановић

 • Члан Друштва
 • Истраживач
 • *****
 • Поруке: 946
 • J-L70 > J-Z40772* mdDNA:HV-b15a
Одг: Озринићи I2-PH908>BY93199
« Одговор #517 послато: Мај 22, 2023, 01:33:51 поподне »
Taj sto je piskarao to po vikipediji laže. Apsolutno nigde ne postoji podatak da su Korvini za sebe to tvrdili (ili bilo šta slično tome), a i da su tvrdili kako to bi dokazali? U ostalom kakve veze imaju Korvini sa Ozrinićima? Oni su dokazano E-V13 a Ozrinići su I2. Teorije koje iznosite, a ima ih ne mala kamara, prvo proverite. To važi i za Korvine i za one Poljake. I ne postoji pleme Korvina, niko ih ne naziva plemenom.
Милутин Бранковић, 4. ескадрон Коњичке дивизије. Крф 26.04.1916.
Сава Питић, 13. Пук. Острво Видo 24.01.1916.
Сима Мијуцић, 9. пешадијски пук. Браунау 1917.

Ван мреже Miljeskovic

 • Шегрт
 • ***
 • Поруке: 73
Одг: Озринићи I2-PH908>BY93199
« Одговор #518 послато: Мај 26, 2023, 07:17:59 поподне »
Upravu si. Postoji neki vanbračni sin T haplogrupe testiran i objavljen u nekoliko naučnih članaka. Ali ovi su Ipak E haplogrupa

Ne razumijem se mnogo u ove nauke. kad sam svoj identitet ocenjivao, nisam mogo da zaobiđem Ilirsku teoriju koja postoji u naš kraj na školovanom akademskom nivou.

Da budem precizniji. Mogu ja prihvatiti teoriju koja bi se dokazala, da su moji preci bili Romeji ili Iliri čudom preživjeli. Neki ljudi koji su možda pošli za hlebom kao vojni najamnici za neki bolji status i imanja.

Međutim ne znam kako ostali gledaju, ali naši običaji su najsličniji Srbima jer nismo poznavali robove kao sistem potreban za naš razvoj. Bokelji i Dubrovčani imaju taj neo-Ilirski pokret u akademiji, svoju mitropoliju odvojenu od Osmanskog carstva uz Ilirizam. Ali isto tako opet nismo poznavali robove, to se smatralo običajem uvezenim iz Afrike i bliskog istoka od domorodaca kojima je religija podčinjavanje drugih Afrikanaca ili drugih hrišćana i danas dokazana pojava. Kod Vedskih spisa ili Evrope prije hrišćanstva imamo samo slojeve kojima je zbranjeno da budu dio društveno odgovornih pozicija, to nije primorani čovjek ili žena koji nekome pripada. Već neke susjedne zajednice sklone tome da porobe druge, ili se odnose prema drugima bez neke empatije. Vede su stvorile Budizam, religije mira i karme, neke više svijesti a ne vudu robova.

A pogledajmo opise žena, one su kod Slovena uživale visok stepen slobode garantovan ličnom obukom u rukovanju oružjem prije udaje. Kod Gala i današnje Ukraine su žene potpuno patrijarhalne ali i razvijene u identitetu svojem drugačije od Ilirki, Romejki, Helenki. Ilirke su vršile kolektivno samoubistvo kad vide legionara. Amazonke su mogle da se udaju ne sa 12 godina, već kad sazri da mogu oružje koristit dovoljno stručno da savladaju muške ratnike. Heleni ih opisuju kao žene koje mogu da ih ubiju i čuvaju same potomke i naselje u odsustvu muškaraca. One su podigle potomstvo samostalno od muškaraca ako bi oni bili u pohode. Čuvale krvne linije u nekom sistemu sigurno sličnom kao žene Gala i ostale evropljanke koje se smatraju ženama divljaka u očima Rima i Helena. Romeji kažu da su Sloveni kao neki robovi, ali ako obratimo pažnju, romeji riječ ,,rob" uvode u latinski jezik po Sloveni nakon seobe Slovena ođe. I to je njihovo viđenje ne baš osnovano na činjenicama!! Heleni zapisuju od velikih autora, da su Gali skloni homoseksualnosti iz razloga što kad putnik Helen dođe kod Gala u goste, tražeći ženu domaćina iz prenoćište. Nikad nije dobijao ženu, već mu domaćin obezbijedi nekog muškarca iz sela da spava sa helenom kao gostom. Očima Helena je to neki homos, ali u realnosti žena Gala nije pristajala na to, koliko god možda ovaj suprug bio metalno slab ili šta već može bit.. Heleni su očigledno imali običaj da ustupe žene i preko orgija, svingeraja itd. nisu shvatali stare. Evropljane jer su bili mlada kultura. Ja razumijem da se mitologija Ilira vezuje za neke visoke ljude u planine, ako čitamo makro antropogeografiju opštine Crna Trava, pominju se izrazito visoki Iliri koji su živjeli u planine te opštine sa lokalnim narodom i izumrli su. Arheogentika tih ostataka ako pokaže I2a, to može biti samo Ilir nazvan od crkve po provinciji Ilirikum i pripadnik Ostrogota koji su nakon Justiniana i osude Arijanske jeresi na saboru, proćerani na Balkan. Zvanična crkvena istorija kaže da je Ostrogot iz kraljevi Totile proćeran na Balkan kod Slovena. Obzirom da potiče iz Bjelorusije i Ukriane, on može biti zamijenjen za Slovenske zajednice koje nisu zauzimale sigurno sve te zemlje 10 puta veće od Balkana površinski. Tako ja to vidim.

Ван мреже Miljeskovic

 • Шегрт
 • ***
 • Поруке: 73
Одг: Озринићи I2-PH908>BY93199
« Одговор #519 послато: Мај 26, 2023, 07:43:41 поподне »
U Africi ima mnogo naroda, neko su nasilni prema drugima. Za staru Evropu nisam našao takve podatke jer je hrišćanstvo značajno obrisalo tragove starih doba. Ostaju ti helenski zapisi kao mitovi kojima ne treba vjerovati mnogo, ali mogu da se koriste kao protivteža drugim mitovima o Ilirima koji odlaze preko Karpata a ne ostavljaju jednu građevinu za razliku od Helena koji su ostavili gradove.

Nema dokaza da je stara Evropljana živjela kao Romejska ili Helenska žena potpuno ranjiva, neko ko nije u stanju da uhvati ručak u šumi, neko ko nema žensko pleme iza sebe već je bila rob ili mogla da bude rob u društvo. Isto tako i taj Sloven mora biti drugačiji od Ilira po nekim psnovama. Bez obzira na neke privide, meni čak na prvi pogled osnove istorije Afrike, nije isti Afrikanac iz Namibije koja je imala gradove ili onaj iz južno afričke republike od plemena Zulu.. imali su različitosti neke..