Општа дискусија > Генерална дискусија о форуму

Демографски суноврат Срба

<< < (43/43)

сɣнце:
У Њемачкој погреб и гроб стоје 6 - 12 тисућа €. Бога ми, све размишљам, да би било богоугодно и обилно дјело отворит крематориј и бавит се стећцима. Од тога бих себи могао приуштит више синова и дћери.  ::)

wiola:

--- Цитат: сɣнце  Фебруар 07, 2022, 11:30:03 поподне ---У Њемачкој погреб и гроб стоје 6 - 12 тисућа €. Бога ми, све размишљам, да би било богоугодно и обилно дјело отворит крематориј и бавит се стећцима. Од тога бих себи могао приуштит више синова и дћери.  ::)

--- Крај цитата ---
Смрт је сигуран посао :-)

Христифор:
Али се не исплати мријет уз овакве цене.  :D

CosicZ:

--- Цитат: wiola  Фебруар 08, 2022, 06:27:41 поподне ---Смрт је сигуран посао :-)

--- Крај цитата ---
Нарочито када се више умире, него што се рађа. Али, гориво је поскупело, ваља платити и таксу на СО2, нема зараде, осим ако би користио сунчеву енергију.

Људи увек настоје да унапреде своје стање или да барем спрече његово погоршање. Та их сила данас води са Балкана на запад, баш као што их је некад довела овде. Кад је ова земља била претежно под шумама, више деце у породичној задрузи је значило више руку које ће их искрчити, обрађивати земљу и бранити је од насртљивих суседа. Сада више деце значи да ће родитељи делити своје приходе на више делова, више радити, а мање уживати у плодовима тог рада.

Ješo:
Krivci za demografski sunovrat, po svoj prilici su podcenjivanje porodice i porodične zadruge, preterana urbanizacija, kosmopolitizacija, komformizam, mondenski načini života (sve po ugledu na zapad) u vreme komunizma, a tek posle, a u poslednjih 20 - 30 godina, naročito u poslednjih 15, i preterana emancipacija žena, ultrafeminizam, starletizam, marginalizovanje institucije braka itd....

Da je država ostala kraljevina, bili bismo integralni deo zapadnog dela sveta u vreme gvozdene zavese, a zatim i kasnije, svega gore navedenog bi opet bilo, ali spoljni uticaji zapada bi nešto bili manji, jer bi srpski patrijarhat uz očuvaniji naš predački mentalitet i veći uticaj SPC, bio i ostao jači nego što je to sad. Lakše bi se i odlučnije odupreo i izborio sa društvenim devijacijama.
Lično sam ubeđen u ovo.

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију