Вјера и култура Срба > Храмови

МАНАСТИРИ

<< < (2/16) > >>

Nebo:
Делијо, шаљем ти ПП!

Делија:

--- Цитат: Nebo  Мај 16, 2019, 07:18:31 поподне ---Делијо, шаљем ти ПП!

--- Крај цитата ---

Важи, хвала ! :)

Јосиф из Трбушнице:
Треба у таквим ситуацијама знати и неке ствари везане за богослужбени поредак у појединим манастирима. Нпр. у Жичи је јутрење у 3 ноћу (3 ујутро), а литургија самим тим почиње негде између 5 и 5.30. Ако је тако и нпр. у Градцу, онда је питање кад из једног манастира треба изаћи да би се стигло на литургију у други.  Неки од манастира држе тај светогорски "тајминг", а неки баш нису толико вредни, почињу јутрење око 5, па је и литургија таман толико касније. Треба се просто на време распитати да би се могло планирати, а вероватно је најбоље да се све обави пре пута телефоном.

Nebo:
Слажем се. Треба унапред проверити распоред богослужења, као и могућност коначења у сваком манастиру у којем је намераван обилазак и боравак.

Делија:

--- Цитат: Јосиф из Трбушнице  Мај 16, 2019, 07:54:13 поподне ---Треба у таквим ситуацијама знати и неке ствари везане за богослужбени поредак у појединим манастирима. Нпр. у Жичи је јутрење у 3 ноћу (3 ујутро), а литургија самим тим почиње негде између 5 и 5.30. Ако је тако и нпр. у Градцу, онда је питање кад из једног манастира треба изаћи да би се стигло на литургију у други.  Неки од манастира држе тај светогорски "тајминг", а неки баш нису толико вредни, почињу јутрење око 5, па је и литургија таман толико касније. Треба се просто на време распитати да би се могло планирати, а вероватно је најбоље да се све обави пре пута телефоном.

--- Крај цитата ---

У праву си потпуно с тим да вероватно нећемо стићи на више од једне , врло тешко две литургије. Вероватно ће опција бити Студеница и друга литургија ако да Бог Сопоћани или Црна Река а остале манастире ћемо обићи и задржати се до сат ипо-два нажалост.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију