ДНК порекло > Аутосомална ДНК

Поделите нове 23андМе резултате!

<< < (11/12) > >>

Ojler:

--- Цитат: Ивица Јовановић  Децембар 11, 2022, 12:11:08 поподне ---Изгледа да Пелопонез није толика мистерија. Преко ГедМеч ми се јавила Гркиња која живи у Америци са којом делим у једном комаду 40cM и још много ситних сегмената. Жена је из Коринта, "чиста" Гркиња. И није једина. Ту и јужније имам највише поклапања у Грчкој. Ја мислим да се у време наступања Турака, можда и пре, десило једно велико померање становништва (хришћанског) северно које је остало испод радара.

--- Крај цитата ---

Да се ради о вези из времена наступања Турака прилично сам сигуран да не би сте делили сегмент од 40 центиморгана.

НикПав:

--- Цитат: Никац  Децембар 11, 2022, 10:10:35 пре подне ---како се отвара ова опција? не могу пронаћи напредно претраживање

--- Крај цитата ---

Никац, сад су велики попусти, ако сте заинтересовани, можете да узмете Health пакет и чланарину, моћи ћете да видите сва поклапања (сада сте ограничени на 1500 мислим), добићете фин здравствени извештај и напредне филтере за претрагу поклапања.

НикПав:
Општине из Македоније које моје тетке добијају (али су невидљиве). Са појавом анонимног блиског Y резултата из Македоније, постала ми је занимљивија за изучавање.
Албанију нећу да делим, јер се јавља чешће код наших људи, за разлику од Македоније.
Штета што КиМ нису покривени. Тетка по оцу је на МХ скоро добила неке муслимане из Средачке Жупе на МХ са којима дели 54цм, ми немамо никакво предање о Призрену и околини.

Тетка по оцу

Јегуновце, Теарце, Дебар, Прилеп

Тетка по мајци

Ресен, Битољ

Harakiri:
Ne šalju za Srbiju... A šalju za Albaniju vrlo zanimljivo

Небојша:
Ако упоредимо Ancestry Composition резултате из актуелне и прошле верзије 23andMe, приметићемо да је Србима проценат Источне Европе опао углавном 1-5%. Разлог за то је вероватно више прецизнијих ближих поклапања сваким новим даном (Балканци).

Ако се настави овакав тренд, Срби ће на 23andMe за генерацију-две бити малтене сви 100% Greek & Balkan.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију