ДНК порекло > Аутосомална ДНК

Поделите нове 23андМе резултате!

<< < (10/12) > >>

НикПав:
Пример будале из Ципирипиленда, који је на позицији, питао га лепо он ме блокирао.Иначе се зове Иљир Капити и не зна да објасни шта ће нам међу ближим поклапањима, а још је од почетка крио ХГ. Њихова мисица је показала већа м**а и спремност за дискусију и сваку могућу варијанту.
 
Иначе, што их више има и што више могу да разлучим ко долази са које стране, не бих се изненадио да се неки E-Y20805 појави негде у региону Горње Реке или Голог Брда.

НикПав:
Открио сам нешто занимљиво. На 23андме постоје етницитети и региони који су нам додељени, а које из неког разлога не видимо, али су видљиви кад се оде у напредну претрагу.
Па тако, Пелопонез није најчешћи регион који Срби добијају, него Сицилија, у случају мојих поклапања.

Исто тако, добијамо чешће Македонију и Албанију, али из неког разлога, ми то не видимо. Исто важи и за неке регионе који спадају под Источну Европу.
Могуће да има везе са smoothing и ниским level of confidence.


Никац:

--- Цитат: НикПав  Децембар 11, 2022, 08:46:20 пре подне ---Открио сам нешто занимљиво. На 23андме постоје етницитети и региони који су нам додељени, а које из неког разлога не видимо, али су видљиви кад се оде у напредну претрагу.
Па тако, Пелопонез није најчешћи регион који Срби добијају, него Сицилија, у случају мојих поклапања.

Исто тако, добијамо чешће Македонију и Албанију, али из неког разлога, ми то не видимо. Исто важи и за неке регионе који спадају под Источну Европу.
Могуће да има везе са smoothing и ниским level of confidence.--- Крај цитата ---

како се отвара ова опција? не могу пронаћи напредно претраживање

Небојша:

--- Цитат: Никац  Децембар 11, 2022, 10:10:35 пре подне ---како се отвара ова опција? не могу пронаћи напредно претраживање

--- Крај цитата ---

Потребан је 23andMe+ налог. Па онда у DNA relatives изабереш опцију Select a population (Greek & Balkan) и затим испод у "County Galway" изабереш неки регион па се појаве сви рођаци који га садрже у себи. Ипак је то вероватно неки ехо и не превише заступљене области. Колико видим, Србима се и даље више пољављује Пелопонез, него неке области у централној Србији. То је већ до броја тестираних.

Важно је нагласити да се не може на свом налогу то проверити за себе, већ то мора урадити неки днк рођак.

Ивица Јовановић:
Изгледа да Пелопонез није толика мистерија. Преко ГедМеч ми се јавила Гркиња која живи у Америци са којом делим у једном комаду 40cM и још много ситних сегмената. Жена је из Коринта, "чиста" Гркиња. И није једина. Ту и јужније имам највише поклапања у Грчкој. Ја мислим да се у време наступања Турака, можда и пре, десило једно велико померање становништва (хришћанског) северно које је остало испод радара.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију