Вјера и култура Срба > Храмови

Храм Светог Јована Владимира (Бар)

(1/7) > >>

Небојша:
У недељу је, у Бару, освештан храм Св. Јована Владимира.

Заиста прелепо здање

Витомир Радовић:
Био сам присутан као гост, величанствен доживљај. То је требало само доживети и видјети ту љепоту на једном мјесту. Велике похвале организаторима и Његовом Преосвештенству Владики Амфилохију Радовићу. Да њега није било, као и других добрих људи, овај храм неби угледао свјетлост дана. Урађен је за само 7 година.

Небојша:

--- Цитат: Витомир Радовић  Септембар 26, 2016, 01:26:39 поподне ---Био сам присутан као гост, величанствен доживљај. То је требало само доживети и видјети ту љепоту на једном мјесту. Велике похвале организаторима и Његовом Преосвештенству Владики Амфилохију Радовићу. Да њега није било, као и других добрих људи, овај храм неби угледао свјетлост дана. Урађен је за само 7 година.

--- Крај цитата ---

Били су и неки моји присутни у недељу тамо. Кажу да је било прелепо! Све ово има још већу снагу када се узме у обзир у каквом се окружењу храм налази и колико је тешко српском народу доле.

Amicus:
Храм је заиста леп Витомире, пратио сам преко мреже повремено како су текли радови, и снимци су заиста били импресионирајући. Штата што је било немогуће донети и мошти Св. Јована Владимира, које се чувају у Републици Албанији, која није нашала за сходно да одобри њихово доношење у Црну Гору, а колико сам разумео ни друга страна у политичком смислу није била одвећ заинтересована да се потруди, јер то би заиста био величанствен и за дуго памтећи догађај.

НиколаВук:

--- Цитат: Amicus  Септембар 26, 2016, 01:50:11 поподне ---Храм је заиста леп Витомире, пратио сам преко мреже повремено како су текли радови, и снимци су заиста били импресионирајући. Штата што је било немогуће донети и мошти Св. Јована Владимира, које се чувају у Републици Албанији, која није нашала за сходно да одобри њихово доношење у Црну Гору, а колико сам разумео ни друга страна у политичком смислу није била одвећ заинтересована да се потруди, јер то би заиста био величанствен и за дуго памтећи догађај.

--- Крај цитата ---

Мислим да га они на мирољубив начин неће никада вратити. Исто као што ни Бугари не желе да врате Милутинове мошти у његову задужбину манастир Бањску.

Навигација

[0] Индекс порука

[#] Следећа страна

Иди на пуну верзију