Malo sam upoređivao radove Ivice Todorovića o stanovništvu u genetici Aleksandrovačke župe i rad Milisava Lutovca o Župi aleksandrovačkoj.
Prema radu gospodina Todorovića, u Župi je pronađeno 9 pripadnika haplogrupe G2a (10,5%) od toga 7 ispitanih je upadalo u podgrupu L497 L42 rod A (Bačević, Simić, Stajkovac, Savić, Vidojević i dva Đukića). Za dva ispitana, Simića i Stajkovca, sam Todorović navodi da su iz mesta Pleš i da slave svetog Tomu:
11/АС Н. Симић и 12/АС Д. Стајковац (G/G2a), имају исту славу, св. Тому, и из истог су места (Плеш);
Ostale sam pokušao da pronađem u delu Milisava Lutovca sa polovičnim rezultatom. Najlakše sam ponašao Vidojeviće. Oni žive u selu Rataje i razgranat su rod sa više porodica (Vidojevići, Stevanovići, Rakići i Pantići). Prema predaji došli su iz Koznice koja je na zapadu Aleksandrovačke župe.
https://www.google.rs/maps/place/%D0%9A%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0/@43.4480201,20.87398,13z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x475643bc2b170067:0x767e05124c6e0dd4Na karti je odmah iznad Pleš odakle su Simić i Stajkovac pa je pravac odakle rod A naseljava Župu najverovatnije sa zapada ili jugozapada. Postoji mogućnost i da se radi o starosedeocima, ali sumnjam. To je bila zona kroz koju su prolazile različite vojske i sumnjam da je lokalno stanovništvo opstajalo u takvim uslovima.
Ostale nisam mogao da nedvosmisleno utvrdim. Neki se uopšte ne spominju (kao Bačevići) a neki se spominju u više porodica. Porodica Đukić iz Bobovca poreklom je iz Pleša, što bi moglo da znači da je i on pripadnik roda A, ali bez potvrde to je samo pretpostavka.
Što se tiče starijeg porekla, Nebojšina karta se lepo podudara sa kretanjem Kelta na tom području, pa mislim da tu nema neke dileme.