Аутор Тема: Тражим рођака - Чеха у Србији  (Прочитано 909 пута)

Ван мреже Zuzana

  • Гост
  • *
  • Поруке: 1
Тражим рођака - Чеха у Србији
« послато: Фебруар 25, 2019, 09:08:47 поподне »
Здраво,
Тражим било какву референцу на судбину дједа мог партнера. Име му је било Јан Палка, рођен 19.8.1882. У Халенковичком округу у Злину, Чешка Република (тада Аустро-Угарска). Јан Палка се оженио у Пилсену 1907. године са Миладом Марие Вондрачек, двоје деце је рођено из брака. У то време Јан Палка је живео у Мерклину у округу Пилсен и радио је овде као директор мљекаре. Његов син је добио име Јан Палка, рођен 9. јуна 1908, Мерклин округ Пилсен. Кћерка је добила име Вера Палкова, рођена 4. октобра 1909. у округу Мерклин у Пилсену. Даљи детаљи о Јану Паллику су из Мерклиновог пописа из 1910. године, када је увео посао менаџера млијечних производа и међународног дописника.
Последње помињање Јане Палке је на новом венчању удовице, 1917. у Прагу, када је у брачном спису наведено да је невеста удовио Јан Палка, економиста, Велико Орашје, Србија. Нажалост, умрлица није преживела у породици, не знамо да ли је Јан Палка умро у Првом светском рату или је умро као цивил у Србији пре избијања Првог светског рата. Последњи познати боравак Јан Палке је у Великом Орашју, Србија. Мислимо да би он овде могао да ради као менаџер у некој локалној млекари.
Такође сам питао чешки војни архив за могуће војно именовање Јан Палке. Нажалост, речено ми је да та особа није регистрована као војник.
Молим вас за информације о пребивалишту и могућој смрти Јан Палке на територији Србије, Велико Орашје.
Хвала вам ... Zuzana