Порекло становништва > Црна Гора

Братство МАРКОВИЋ (Св. Аранђел) из подручја Берана и Лијеве Ријеке

<< < (3/3)

mb_predrag:
Хвала вам пуно на дељењу ваших искустава.

Ја сам поручио сет (адреса у Емиратима) и када сам их контактирао у вези кашњења, рекли су да је то до курирске службе. Када сам им вратио узорак, испоручен је њима за 7 дана.
Праћење на Nebula сајту не ради (time bar), a њихов одговор је да не бринем и да ћу добити резултат у року од 14 недеља. кажу, одрађене су прве провере и селекције о квалитету узорка и да сада следи рад на секвенционирању.
Остаје ми да чекам још око 6 недеља и да верујем да се не фолирају, па да радим поново са другим лабораторијама.

Shone82:

--- Цитат: mb_predrag  Септембар 18, 2022, 09:20:19 пре подне ---Добар дан “Шоне 82!

у поступку сам рађења ДНК великог теста, а по препоруци Поркла, преко “НЕБУЛА” компаније. Дали су добар попуст и изгледало је као одлична опција. Нажалост, то траје изненађујуће дуго, више од месец дана да добијем сет за узорковање, а онда још 14 недеља да објаве и доставе резултате (Нов. ‘22). Да не би толико чекао, кренуо сам у истраживање преко групе надајући се да ме можда послужи срећа и сазнам нешто ново.

Хвала још једном на поруци и савету.

--- Крај цитата ---

Ја сам Марковић и славим Аранђеловдан. Видећемо хоће ли нам хаплогрупа бити иста.

Starovlah:

--- Цитат: mb_predrag  Септембар 13, 2022, 08:44:45 поподне ---Интересују ме информације о МАРКОВИЋИМА, за које постоје индиције да потичу из подручја Берана, Шекулара или Андријевице, а доселили се у Липице (околина Тутина) око 1810 године.
На основу неких књига, можда припадају роду Мијомановића као подгрупи Васојевића.

--- Крај цитата ---
"Индиције" су прилично широке да би се могло, само на основу њих, прецизније одредити којем роду припадате. Код Миомановића заиста постоји род Марковића али нијесу једини са тим презименом на овом подручју. И код Рајовића - Лопаћана (као огранак Ђикића) у 19 вијеку помињу се извјесни Марковићи за које предање казује да су се иселили из овог краја и населили, прецизира се, у "околину Шапца".
Марковића има и у селу Курикуће код Берана. Огранак су братства Шћекића (Пипери) и у поменутом периоду (око 1810) су имали велику активност за пресељење због заваде са турцима након погибије Малише Велишина њиховог ближег претка. Ови Марковићи, истина је, не славе Св. Архађела Михаила али то не можемо третирати као крунски доказ припадности некоме братству.
И на крају, постоји као огранак Шошкића један род који се интрно назива "Марковићи" али је овај род у том облику настао вјероватно након поменутог периода (почетак 19 вијека) те сам мишљења да они не могу бити Ваши преци.
Предања, приче са старијим људима, споменици, архиви... :D то је пут који морате прећи ако желите да сазнате нешто више о своме поријеклу.
Свако добро

mb_predrag:
Хвала вам пуно Старовлаху на неким потврдама и информацијама!
Нажалост, мој тест који сам урадио пре 4 месеца преко НЕБУЛА компаније је још недовршен да би ми указао додатне информације. Поред. чекања да они одраде тест, сад чекам да среде сајт и да се то аутоматски проследи Y-full сајту. Кад се саберу и заврше ми то, онда се јављам да видимо шта кажу подаци.
А до тада, све најбоље вам желим!

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију