ДНК порекло > МтДНК

Анализа мтДНК хаплогрупе

<< < (3/3)

Atlantische:

--- Цитат: Прерад  Мај 07, 2019, 09:57:14 поподне ---Нови Family Finder (атДНА) тест код ФТДНА сада посједује и мтДНА маркере.

Упутства за утврђивање групе можете наћи на овом линку.

--- Крај цитата ---
Колико схватам ово је могуће извести само уколико се досадашњи тест унапреди на нови FF тест (нисам на FTDNA видео ту опцију), или је свима који су га до сада урадили аутоматски промењен чип? Питам јер не знам који фајл да убацим у output, када отворим рар фајл добијем стандардну Ексел рав дату која иде за input.

Прерад:

--- Цитат: Atlantische  Мај 07, 2019, 10:15:31 поподне ---Колико схватам ово је могуће извести само уколико се досадашњи тест унапреди на нови FF тест (нисам на FTDNA видео ту опцију), или је свима који су га до сада урадили аутоматски промењен чип? Питам јер не знам који фајл да убацим у output, када отворим рар фајл добијем стандардну Ексел рав дату која иде за input.

--- Крај цитата ---
То је само за нове тестове на новом чипу. Почели су га користити ове године али не знам кад тачно. Нови тест има мањи број маркера (око 70.000 мање) али дад има и одређене мтДНА маркере.
Ја сам за анализу користио Build 37 Concatenated.
За output упишеш којегод име. Тај фајл ће се тек креирати када кликнеш на дугме Convert.

Прерад:
RAW gzip (gz) фајл је архивирани csv фајл, који је фактички исто што и txt фајл.
За output фајл одабери пожељно име са txt типом, нпр. mojdna.txt или име које је предложено у упутама које сам линковао.

Навигација

[0] Индекс порука

[*] Претходна страна

Иди на пуну верзију